ΓΣ Ελευθερούπολης: Με την… ψυχή στο στόμα 65-68 το Ψυχικό

7η σερί νίκη για το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου επί του «κακού δαίμονα» του και ολοκλήρωση της εξόρμησης στο Νότο με 2 επιτυχίες

Το Ψυχικό αποτελεί παραδοσιακά τον «κακό δαίμονα» της Ελευθερούπολης τα τελευταία χρόνια, μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές που τα αποτελέσματα στους αγώνες μαζί του ήταν απογοητευτικά, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Η κατάσταση αυτή δεν άλλαξε ούτε φέτος, όπου υποτίθεται ότι η άλλοτε κραταιά ομάδα (που αγωνιστικά έφτασε στην Α1, αλλά δε συμμετείχε για οικονομικούς λόγους) είναι στα… κάτω της.
Ο ΓΣΕ ίδρωσε στην κυριολεξία να πάρει τη νίκη με 65-68 και να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί των 7 επιτυχιών που το διατηρεί στη 2η θέση της βαθμολογίας της Elite League, πίσω από το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας Πανιώνιο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος του, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα κερδίζοντας στο 1ο 10λεπτο με 17-12, ενώ στο ημίχρονο σημειώθηκε οριακή ισορροπία 32-33. Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο 3ο μέρος με τον ΓΣΕ να μένει πίσω με 51-49 και μόνο στο τέλος η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του κερδίζοντας με 65-68, σ’ έναν πολύ κλειστό αγώνα, όπου τον κυριότερο ρόλο έπαιξε η άμυνα.
Οι δύο Αμερικάνοι της Ελευθερούπολης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με τον Άλεν να πετυχαίνει 18 πόντους και τον Γκάθραϊτ 16, ενώ ο Κουρτίδης πέτυχε 12.
Με τη νίκη αυτή το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που λόγω της εξαιρετικής πορείας της ομάδας έδωσε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα «Φως», ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την εξόρμηση του στη Νότια Ελλάδα με τους αγώνες με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και το Ψυχικό στην Αθήνα, επιστρέφοντας στη βάση με τους με τους 4 βαθμούς! Πλέον ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αμύντα το Σάββατο 23/12 στο κλειστό της Γεωργιανής.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 32-33, 51-49, 65-68.
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Παπανικολάου, Μπερκ 12 (1), Κουκάς 8 (2), Τοπάλι 3, Τράις 34 (1), Κοντούδης, Αθανασούλας 4, Κωστόπουλος, Μπαλός, Αναγνωστόπουλος, Πιτούλης 4.
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Άλεν 18 (2), Γκάθραϊτ 16 (1), Στυλίδης, Καμπουρίδης 7 (1), Ιατρίδης 8 (2), Λογοθέτης, Μαστόρος 5, Κουρτίδης 12 (1), Καλογερίας 2, Τσέλλος.