Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Συναινετικό «διαζύγιο» με τον προπονητή Αντώνη Δούκα

Λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας, μετά την ήττα από τον Λεύκιππο και τα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα της ομάδας στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής

Η νέα βαριά εκτός έδρας ήττα της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, αυτή τη φορά στην Ξάνθη από τον Λεύκιππο με 73-54, δρομολόγησε εξελίξεις στην τεχνική της ηγεσία. Ο προπονητής Αντώνης Δούκας αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο, μιας και κρίθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί μια νέα προοπτική στο νεανικό σύνολο που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι. Το «διαζύγιο» όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του συλλόγου ήταν συναινετικό και ήρθε μετά από μια σειρά άτυχων αποτελεσμάτων που έφεραν την Ένωση κάτω από τη γραμμή των πλέι – άουτ της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας αναφέρει σχετικά:

«Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε κοινή συμφωνία με τον προπονητή Αντώνη Δούκα λύουν την συνεργασία τους. Η προσπάθεια του Αντώνη να δημιουργήσει ένα φιλόδοξο σχήμα μέσα από ένα νεανικό ρόστερ παρά το κάλο ξεκίνημα δεν είχε την αντίστοιχη συνεχεία. Αυτό οδήγησε τις δυο πλευρές μέσα σε φιλικό πνεύμα να συμφωνήσουν στην λύση της συνεργασίας για να δοθεί νέα προοπτική στην Ομάδα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κόουτς Αντώνη Δούκα σε ότι κάνει στην συνέχεια , δεν λέμε αντίο αλλά στο επανιδείν. Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορα ονόματα, ορισμένα από τα οποία είναι πολύ γνωστά στο χώρο. Η έλευση του νέου προπονητή θα σηματοδοτήσει και την προσπάθεια ενίσχυσης του έμψυχου υλικού, στην προσπάθεια να γίνει ένα νέο ξεκίνημα με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής.