Στέλιος Ιγνατιάδης: Το «Ανθή Καραγιάννη» χρειάζεται μελέτες και το «Βερούλειο» πλαστικό χλοοτάπητα

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της ΑΜΘ αναλύει τι συζήτησε στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας μαζί με τον βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αναβαθμιστούν οι αθλητικές υποδομές του νομού Καβάλας με πρώτα από όλα τα δύο μεγάλα στάδια της πόλης, το Ανθή Καραγιάννη και το Βερούλειο είπε στον Alpha Radio ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ Στέλιος Ιγνατιάδης, που μαζί με τον βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο βρέθηκε στην Αθήνα στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού για τις απαραίτητες βελτιώσεις στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

«Η συνάντηση έγινε σε ένα εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν τα θέματα του «Ανθή Καραγιάννη», ο υφυπουργός αθλητισμού παρέλαβε στα χέρια του μία μελέτη του ταρτάν ενός εκατομμυρίου, την οποία την είχε κάνει ο δήμος Καβάλας. Από κει και πέρα είδε και 72 φωτογραφίες ή τις οποίες είδε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή σε αυτό το γήπεδο που από το 1972 που οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι ελάχιστες. Αυτό που είπε είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν μελέτες ως προς το στέγαστρο, ως προς το φωτισμό, και ως προς τις παρεμβάσεις των αποδυτηρίων, τουαλέτες για ΑμεΑ και άλλες παρεμβάσεις», ανέφερε ο κ. Ιγνατιάδης και συνέχισε λέγοντας: «όπως ξέρετε οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ξεκινήσει ήδη με την υπογραφή των 70.000 από τον περιφερειάρχη μας κ. Τοψίδη και αυτή τη στιγμή ξεκινάει και μία μελέτη για επιπλέον χρηματοδότηση 100.000 από την περιφέρεια ΑΜΘ που και αυτή την περιμένουμε να έρθει στα χέρια μας.

Με τον συνθετικό χλοοτάπητα το Βερούλειο θα αλλάξει όψη

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού έγινε επίσης αναφορά και για την πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο του Βερούλειου σταδίου. Γι’ αυτό το ζήτημα ο κ. Ιγνατιάδης τόνισε ότι «¨θα πρέπει να γίνει κι εκεί μία παρέμβαση στον αγωνιστικό χώρο γιατί η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Όταν έχουμε γύρω στα 800 με 1.000 παιδάκια να αθλούνται μέσα σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο και εσείς αν είστε γονέας και εγώ θα ντρεπόμουνα αν το παιδί μου αθλούνταν μέσα σε αυτό το χωράφι. Ο κ. Βρούτσης έχει πάρει στα χέρια του εικόνα για την κατάσταση και αυτού του χώρου, άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μελέτη για συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς και να αλλάξει όψη το γήπεδο, ένα γήπεδο το οποίο έχει πολύ μεγάλη ιστορία».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «στο λεκανοπέδιο Αττικής η μόνη λύση όταν υπάρχουν τόσα άτομα που χρησιμοποιούν τον αγωνιστικό χώρο είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας, εάν αποφασίσει ο δήμος να κάνει επανασπορά ή να βάλει φυσικό χλοοτάπητα, θα πρέπει να αλλάξει και η χρήση του γηπέδου. Αυτή τη στιγμή όμως αυτός δεν είναι αγωνιστικός χώρος, δεν είναι εικόνα σταδίου και ενέχεται ο κίνδυνος τραυματισμού που θα ήταν πολύ κακό για εμάς».

Καταλήγοντας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού δήλωσε ότι «προσπαθούμε σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας και τους φορείς της Καβάλας να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση στις υποδομές του νομού γιατί χρειάζονται την στήριξη από την κεντρική διοίκηση και από την περιφέρεια αλλά και από το δήμο, για να προσπαθήσουμε να φέρουμε εδώ και πανελλήνια πρωταθλήματα και αγώνες. Μακάρι να δούμε σύντομα τον ΑΟΚ και στη Super League 2 και στη Super League 1 αλλά με αυτή την εικόνα του αγωνιστικού και του περιβάλλοντα χώρου δε μπορεί να συμβεί αυτό και θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα».

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ένα ακόμα αντικείμενο της συζήτησης με τον υφυπουργό αθλητισμού ήταν η χρηματοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Περάμου η οποία δρομολογείται.