Για όλη την πορεία και τις αποφάσεις του, που τον έφεραν στο «τιμόνι» του ΑΟΚ μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου 15/2 στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα τύπου του «Ανθή Καραγιάννη» o Τάκης Τρικίδης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ομάδας Ανδρέα Σκλαρή και το μέλος της διοίκησης Γιώργο Τσακαλίδη, περιέγραψε πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα, η οποία το καλοκαίρι βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, μίλησε για τις προσπάθειες ενίσχυσης της και εν όψει της έναρξης των πλέι άουτ έδωσε το μήνυμα της μάχης μέχρι το τέλος για τη σωτηρία της ομάδας
Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο Τάκης Τρικίδης αναφέρθηκε στο πως βρέθηκε στην ομάδα της Καβάλας λέγοντας ότι «η ενασχόληση μου με τον ΑΟΚ ξεκίνησε από πρόπερσι, βοηθώντας οικονομικά την ομάδα καταβάλλοντας συνολικά περίπου 70 χιλ. ευρώ. Τότε στη διοίκηση ήταν ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ και οι Παλαίμαχοι με προπονητή τον Γιώργο Αγγελίδη. Όλα αυτά έγιναν από την αγάπη μου για την πόλη και τα έκανα χωρίς να φαίνομαι πουθενά. Πέρσι λόγω της απουσίας μου στο εξωτερικό και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να την βοηθήσω, αλλά παρέμεινα κοντά της».
Το αδιέξοδο και οι μεγάλοι κίνδυνοι του καλοκαιριού
Μιλώντας στη συνέχεια για τη φετινή χρονιά, αποκάλυψε (και επίσημα πλέον) πόσο κοντά στη διάλυση βρέθηκε η ομάδα το καλοκαίρι λέγοντας ότι «φέτος δεν είχα σκοπό να είμαι στην ομάδα, όμως κάποια στιγμή με επισκέφτηκαν ορισμένοι παράγοντες του Οργανισμού του ΑΟΚ και του Ερασιτέχνη και μου ζήτησαν να καταβάλω τα χρήματα για την εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της ομάδας στη SL2 που ήταν 150 χιλ. ευρώ και μάλιστα άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, απ’ ότι μου είπαν, η ομάδα όχι μόνο δε θα μπορούσε να παίξει, αλλά θα υποβιβάζονταν στην τοπική κατηγορία. Προσωπικά δεν μπορούσε να αφήσω να γίνει κάτι τέτοιο (όπως έγινε με άλλες επαρχιακές ομάδες όπως η Ξάνθη, η Δράμα, η Βέροια).
Μάλιστα μου τόνισαν ότι βρίσκονταν σε αδιέξοδο καθώς είχαν πουλήσει εισιτήρια διαρκείας, είχαν πάρει χορηγίες και αν τελικά δε συμμετείχε η ομάδα στο πρωτάθλημα θα ήταν υπόλογοι στην πόλη. Σε αδιέξοδο θα ήταν και οι παίκτες της ομάδας, καθώς είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και κινδύνευαν να μείνουν ανενεργοί, όπως επίσης και οι προπονητές, το προσωπικό κα.
Έτσι λοιπόν αντιδρώντας συναισθηματικά, αποφάσισα μέσα σε μια νύχτα να καταβάλω τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής. Δύο ημέρες αργότερα οι ίδιοι άνθρωποι μου είπαν ότι πρέπει να καλυφθεί και το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 350 χιλ. ευρώ, το οποίο επίσης έπρεπε να καταβληθεί άμεσα. Ακολούθησε συνάντηση με τους κ. Σκλαρή, Τσακαλίδη, Σπανδωνίδη, Κουφατζή και Γαβριηλίδη και έχοντας καταλάβει δεν υπάρχει η δυνατότητα από την προηγούμενη διοικητική κατάσταση να «τρέξει» την ομάδα, αποφασίσαμε με συναισθηματικά κριτήρια ότι δεν μπορούσαμε να την εγκαταλείψουμε. Δε γινόταν…»!
Το ρόστερ της ομάδας είχε δομηθεί με λάθος τρόπο
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σχολίασε και την κατάσταση που βρέθηκε η ομάδα αναφορικά με το έμψυχο υλικό της, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα είπε «αφού καταβάλαμε και το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου, αναλάβαμε κι αυτή την ευθύνη. Αναλαμβάνοντας την ομάδα, παραλάβαμε κι ένα ρόστερ το οποίο δεν είχαμε επιλέξει και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε. Σ΄ αυτό το ρόστερ υπήρχαν αρκετοί καλοί παίκτες, που συνεχίζουν να παίζουν στην ομάδα, όμως το κύριο πρόβλημα ήταν ότι η ομάδα είχε δομηθεί με λάθος τρόπο, μιας και σε καίριες θέσεις δεν υπήρχαν παίκτες»!
Το μεταγραφικό ρεκόρ…
Για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου είπε «πάρα τις δυσκολίες όμως, οικονομικές, αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές, εμείς σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα. Μια ομάδα που βάλλεται από πολλές πλευρές. Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάναμε συνολικά 10 μεταγραφές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία. Κι αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν. Σ’ αυτό σημείο θέλω να ρωτήσω; Αλήθεια, πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να πάρουν μεταγραφή σε μια ομάδα που είναι στην τελευταία θέση; Συνεπώς τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και μάλιστα οι νέοι παίκτες ήρθαν στην ομάδα πριν τον Ιανουάριο, για να ενσωματωθούν και να βοηθήσουν άμεσα. Κι αυτό αποτυπώθηκε βαθμολογικά, με νίκες στο Ν. Κεραμίδι και το Μακεδονικό και την ισοπαλία στα Γιάννινα. Αλλαγές και προσθήκες είχαμε και στο τεχνικό επιτελείο το οποίο στελεχώθηκε με γνώστες του ποδοσφαίρου που είναι και κορυφαίοι στο είδους τους, όπως ο προπονητής μας Γιάννης Τάτσης.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν δείγμα της αποφασιστικότητας μας να δώσουμε την μάχη μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Δεν πτοούμαστε ούτε από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, ούτε ατυχίες (πχ τραυματισμούς Ριστόφσκι, Πόποβιτς, Κοχρείτζε) αλλά και τιμωρίες (Καζαντζίδη). Δεν πτοούμαστε ούτε κι απ’ την (δίκαιη ή άδικη) κριτική που δεχτήκαμε».
Ο ΑΟΚ είναι η βιτρίνα και η διαφήμιση της Καβάλας
Καταλήγοντας τόνισε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε. Είμαστε ένα βήμα πριν τα μπαράζ και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Πρέπει όλοι (παίκτες, προπονητές, διοίκηση, κόσμος, παλαίμαχοι, Ερασιτέχνης) να είμαστε ενωμένοι. Θέλουμε δίπλα στην ομάδα τους φιλάθλους, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον δήμαρχο μας, την Περιφέρεια και τους Αντιπεριφερειάρχες μας, την Πολιτεία και τους βουλευτές μας, όπως επίσης και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.
Σ’ αυτή την προσπάθεια δε θα πρέπει να νιώσουμε μόνοι στον ΑΟΚ. Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑΟΚ είναι ένας Οργανισμός που απασχολεί περίπου 70 άτομα και είναι η διαφήμιση και η βιτρίνα της πόλης μας σε όλη την Ελλάδα».
Η υπόθεση Γιαράκοβιτς και ο Τάτσης που έπρεπε να έρθει νωρίτερα…
Σε ερώτηση για την υπόθεση Γιαράκοβιτς, που ζητά τα δεδουλευμένα του από την εποχή που ήταν στον ΑΟΚ ο κ. Τσακαλίδης απάντησε ότι «η συγκεκριμένη ήταν μια περίπτωση που δεν την γνωρίζαμε. Εμφανίστηκε μπροστά μας ξαφνικά σε μια δύσκολη περίοδο για εμάς. Προσπαθούμε να την διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε σε επαφή μαζί του για να γίνει κάποιος διακανονισμός και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα».
Μιλώντας για τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Άλεξ Χαντιτάτζι, που επί της δικής του διοίκησης ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήρθε στον ΑΟΚ, είπε ότι «είναι θετικός σε οποιοδήποτε αίτημα της ομάδας και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει όποτε χρειαστεί. Μέχρι στιγμής έχει καταβάλει ένα σημαντικό ποσό, ως ένδειξη καλής θέλησης. Όταν υπάρχουν όμως τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή του Γιαράκοβιτς, στην ουσία αυτό που γίνεται είναι να καλύπτει τα λάθη του παρελθόντος. Ελπίζουμε όμως να συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα».
Σχολιάζοντας την αλλαγή του Γιώργου Αγγελίδη από τη θέση του πρώτου προπονητή, μετά την παραίτηση Ανυφαντάκη είπε ότι «με τον Αγγελίδη λέγαμε συνεχίζουμε μαζί του και αφήνουμε τη συζήτηση για το νέο προπονητή στη συνέχεια. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τη χρονιά μαζί του για τυπικούς λόγους». Καταλήγοντας απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το αν θα άλλαξε κάποια απόφαση που πήρε απ’ την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα είπε με νόημα ότι «θα επιλέγαμε τον Γιάννη Τάτση νωρίτερα…»!
Το «χτύπημα στην πλάτη» είναι εύκολο. Οι πράξεις μετράνε…
Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΚ Ανδρέας Σκλαρής αναφέρθηκε στη στήριξη που θα πρέπει να έχει η ομάδα απ’ όλους τους τοπικούς φορείς λέγοντας ότι «περιμένουμε περισσότερα, απ’ τον Δήμο, απ’ την Περιφέρεια και από την Πολιτεία. Το να έρθουν να μας χτυπήσουν την πλάτη είναι εύκολο, αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν. Εμείς ασχοληθήκαμε με την ομάδα, από την αγάπη γι’ αυτήν χωρίς πρόθεση προβολής. Αναλάβαμε όλα τα ρίσκα, αλλά περιμένουμε να έχουμε στήριξη, όχι για εμάς αλλά για τη ομάδα της πόλης».