Τον Ερμή Σχηματαρίου με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει στα play out της Elite League ο ΓΣ Ελευθερούπολης, μετά την ήττα του την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος από τον Πανερυθραϊκό στην Αθήνα με 65-52! Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου τερμάτισε στην 13η θέση και έτσι θα κοντραριστεί με τον Ερμή που πήρε την 12η!
Στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό ο ΓΣΕ αν και παρουσιάστηκε χωρίς τους δύο Αμερικάνους του Γκάθραιτ και Γούντς, μπήκε δυνατά είχε το προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο έχοντας ως οδηγό τον Καμάρα που πέτυχε 18 πόντους. Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά και αύξαναν διαρκώς τη διαφορά με αποτέλεσμα να πάρουν με άνεση τη νίκη.
Δεκάλεπτα – Πόντοι
Δεκάλεπτα: 16-19, 29-30, 45-40, 65-52
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Άλεν, Εντέφο 21 (3), Νικολαΐδης 9 (2), Παπαδημητρίου 14 (2), Καραΐσκος 2, Ιωαννίδης, Μωραΐτης, Κουρτίδης 2, Αθηναίου 9 (1), Σιούντρης 8
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Μερμίγκης, Καψαλός 2, Καμάρας 18 (4), Σχίζας 6, Καμπερίδης 13, Λογοθέτης 7, Μαστόρος 6, Τσέλλος
Τα ζευγάρια των Play out
Μετά τον υποβιβασμό Νήαρ Ηστ και Εσπέρου Λαμίας, τα play out θα καθορίσουν τις δύο ομάδες που θα τις ακολουθήσουν στη National League 1 και τις δύο που θα παραμείνουν στην Elite League.
Η 11η ομάδα της κατάταξης, δηλαδή τα Τρίκαλα Basket, θα αντιμετωπίσoυν την 14η, δηλαδή την ΧΑΝΘ, και η 12η, δηλαδή ο Ερμής Σχηματαρίου την 13η δηλαδή την Ελευθερούπολη , σε σειρά αγώνων που-μεταφέροντας τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αναμετρήσεων στην κανονική περίοδο-κρίνεται στις τρεις νίκες, εφόσον οι μεταξύ τους αγώνες ήταν 1-1 και στις τέσσερις νίκες, εφόσον οι μεταξύ τους αγώνες ήταν 2-0. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κατετάγη σε ψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο, ο δεύτερος στην έδρα της αντιπάλου της και στη συνέχεια οι αγώνες γίνονται εναλλάξ στις έδρες των ομάδων.
Οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν στα δύο ζευγάρια των play out εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην Elite League, ενώ οι δύο ηττημένες των ζευγαριών υποβιβάζονται.
Τα ζευγάρια των play out έχουν ως εξής:
Τρίκαλα Basket-XANΘ (2-0)
Eρμής Σχηματαρίου-Ελευθερούπολη (2-0).