Αν ασχολείσαι βρίσκεις χρήματα, αν δεν ασχολείσαι βρίσκεις δικαιολογίες…

Νέα επίθεση του Μάκη Παπαδόπουλου και του συνδυασμού του «Ο τόπος της ζωής μας», με κατηγορίες για αναποτελεσματικότητα στην διοίκηση του δήμου Καβάλας

Έντονη κριτική για τις χαμένες ευκαιρίες χρηματοδότησης του δήμου Καβάλας για την δημιουργία έργων πνοής για τον τόπο, ασκεί ο Μάκης Παπαδόπουλος σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία κατηγορεί την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης της. Τονίζει μάλιστα ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης που προκηρύσσονται, γιατί δεν έχει μελέτες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Είναι φανερό στους δημότες ότι η Δήμητρα Τσανάκα δεν μπορεί…»

«Εδώ και 4 χρόνια, λέμε και ξαναλέμε στην Δήμητρα Τσανάκα να φτιάξει μελέτες και να ωριμάσει τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Καβάλας, με βάση σωστές και ρεαλιστικές προτεραιότητες.

4 χρόνια τώρα, η κ. Δήμητρα Τσανάκα δεν χρηματοδοτεί μελέτες για την ωρίμανση έργων. Είναι πολιτική της επιλογή, αφού έχει σε προτεραιότητα τη σπατάλη χρημάτων σε άσκοπες και άστοχες εκδηλώσεις και τα ρουσφέτια.

Τώρα όμως αρχίζουν να φαίνονται οι αρνητικές συνέπειες. Ο δήμος Καβάλας δεν μπορεί να αξιοποιήσει διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης που προκηρύσσονται, γιατί δεν έχει μελέτες.

Τον Ιανουάριο του 2018 προκηρύχθηκε πρόγραμμα για τη δημιουργική επανάχρηση ανενεργών δημοτικών ακινήτων από το ΕΣΠΑ. Τον Ιούνιο βγήκαν τα αποτελέσματα της α’ φάσης και πριν από λίγες ημέρες βγήκαν τα αποτελέσματα της β’ φάσης. Ο δήμος Καβάλας δεν έχει δικό του έργο σε καμία φάση του προγράμματος, γιατί η δήμαρχος Καβάλας δεν ασχολήθηκε.

Δεν μπορούσε η κ. Δήμητρα Τσανάκα να ασχοληθεί για να εντάξει το δημοτικό ακίνητο του «Διόνυσου»; Ή να συνεννοηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αξιοποιηθούν επιτέλους τα ρημαγμένα κτίρια του Κάτω Νοσοκομείου και του Σανατόριου; Ή να αποκτήσει μία άλλη, πιο δημιουργική χρήση το παλιό κτίριο της Κοινότητας των Κρηνίδων;

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Καβάλα. Ακόμη μία αποτυχία της δημάρχου Καβάλας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Είναι φανερό στους δημότες ότι η κ. Δήμητρα Τσανάκα δεν μπορεί. Δεν μπορεί ούτε έργο να κάνει ούτε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της. Παραμένει «θεατής» των εξελίξεων. Γι’ αυτό και προτιμά να ξοδεύει τα χρήματα των Καβαλιωτών σε πανηγύρια αντί να δουλεύει με σοβαρό, οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο.

Και είναι πραγματικά πολύ τραγικό η Δήμαρχος Καβάλας να προσπαθεί να πείσει τους δημότες ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει έργα ή μεγάλα έργα. Προφανώς κρίνει από τον εαυτό της.

Εμείς, 4 χρόνια τώρα, δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά για να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο για έναν Δήμο που:

– να αξιοποιεί σωστά όλους τους πόρους του τόπου μας και όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται

– να βάζει σωστές και στοχευμένες προτεραιότητες

– να προωθεί και θα συνεργάζεται με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας

– να εξασφαλίζει ποιότητα στην καθημερινότητα των δημοτών

– να φέρει νέα έσοδα από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες.

Εμείς 4 χρόνια τώρα δουλεύουμε για να έχουν οι Καβαλιώτες την επιλογή για μία αποτελεσματικότερη διοίκηση στο Δήμο και την ελπίδα για μία καλύτερη Καβάλα.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας».

Αν ασχολείσαι βρίσκεις χρήματα, αν δεν ασχολείσαι βρίσκεις δικαιολογίες…