Η. Καλανταρίδης: Στόχος η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 2.000 Καβαλιώτες

Η πρόταση «πέρασε» από την Οικονομική Επιτροπή και θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Στη δέσμευση ότι θα απαλλαγούν από την υποχρέωση να καταβάλλουν δημοτικά τέλη όσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα προέβη το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης.

Η συγκεκριμένη πρόταση «πέρασε» τελικά από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας. Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι κατά το παρελθόν είχε πει πως ο δήμος Καβάλας σκοπεύει να προχωρήσει σε απαλλαγή των δημοτικών τελών  στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ήδη, η απόφαση έχει αποσταλεί στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες για έγκριση, προκειμένου μετά τη θετική γνωμοδότηση όλων να «περάσει» η συγκεκριμένη απόφαση και να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανε το Τμήμα Εσόδων, αφού πρωτίστως συζήτησε με την Πρόνοια και τον Σύλλογο της «Πνοής», οι δικαιούχοι είναι περίπου2.000, ενώ το συνολικό κόστος  για τον δήμο μπορεί να ανέλθει περίπου στις 180.000 ευρώ.

«Η προσπάθειά μας ήταν στο να μην έχουμε αυξήσεις των δημοτικών τελών. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών και των προϊόντων της ανακύκλωσης, ήδη, επειδή κάποιοι δήμοι δεν τα βγάζουν πέρα με τα κόστη τα οποία εμφανίζονται, προχωρούν σε αυξήσεις. Αντιθέτως, αυτό που είπαμε εμείς είναι να προσπαθήσουμε να τα διατηρήσουμε τουλάχιστο στο ύψος που είναι και από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να προχωρήσουμε σε απαλλαγή των  ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί ένα καινούργιο πρόβλημα. Ως γνωστό, τα δημοτικά τέλη εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Επειδή λοιπόν πολύς κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα, όταν η ΔΕΗ προχωράει σε ρύθμιση, ρυθμίζει μόνο τα δικά της χρέη, εξαιρώντας αυτά τα οποία οφείλονται στους δήμους, οπότε η Υπηρεσία Εσόδων του δήμου βεβαιώνει τους φόρους και τα τέλη στα άτομα αυτά και αποστέλλει ειδοποιητήριο να προσέλθουν από μόνοι τους να πληρώσουν, είτε στο ταμείο του δήμου είτε στην τράπεζα».