Εξηγήσεις από τον Ηλία Καλανταρίδη για το κυλικείο του Αλεξάνδρα Δήμογλου

Θέμα ημερών η επαναλειτουργία του, μετά τις κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο Αθλητισμού

Η υπόθεση  της διαχείρισης του κυλικείου στο κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας Αλεξάνδρα Δήμογλου απασχόλησε την Δημοτική Αρχή το προηγούμενο διάστημα. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, εξηγεί ότι κατά την προηγούμενη περίοδο που είχε ενοικιαστεί από τον ίδιο ενδιαφερόμενο για τρία χρόνια, είχε καταθέσει αίτημα, ώστε να βγάλει άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

«Η Διεύθυνση Υγείας εκείνη την εποχή είχε αργήσει να απαντήσει, με αποτέλεσμα να χορηγηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ένα έγγραφο, το οποίο έλεγε ότι από τη στιγμή που είχαν περάσει τριάντα ημέρες  από τότε που κατέθεσε τα  δικαιολογητικά του, αυτοδίκαια θεωρούνταν πως είχε άδεια. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε,  η Διεύθυνση Υγείας απάντησε πως ήταν αναρμόδια στην προκειμένη περίπτωση να γνωμοδοτήσει σχετικά με την άδεια του καταστήματος, λόγω του ότι βρίσκονταν μέσα σε αθλητικό χώρο. Έτσι, από τη στιγμή που δήλωσε αναρμόδια η  υπηρεσία, θεωρεί ότι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια», εξηγεί ο ίδιος.

Παρά ταύτα, έγινε ένα έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο Αθλητισμού, ώστε να υποδείξουν τι να κάνει ο δήμος Καβάλας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα απάντησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ότι δεν μπορούσε να χορηγηθεί άδεια στο συγκεκριμένο κυλικείο, λόγω του ότι δεν το προέβλεπε το ρυμοτομικό.

«Αυτό σημαίνει πως κατά τα χρόνια που λειτουργούσε το κατάστημα δεν είχε άδεια. Ενώ έληξε το συμφωνητικό που υπήρχε με τον δήμο Καβάλας μέσα στο καλοκαίρι, ο εκμισθωτής συνέχισε να το λειτουργεί, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος, μέχρι να ευοδωθεί η καινούργια διαδικασία δημοπράτησης και να βγάλει την άδεια που έπρεπε. Κατά τη διακήρυξη που είχε βγάλει ο δήμος, όπου είχε γίνει μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τα μισθώματα που ζητούνταν ως εγγύηση από τον δήμο, αναγράφονταν ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να βγάλει αποκλειστικά άδεια κυλικείου και μόνο. Μέχρι να υπογράψουμε το συμφωνητικό ελέγχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος από την Ελληνική Αστυνομία, όπου και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε καμία άδεια, οπότε ζητήθηκε από τον δήμο να προχωρήσει στην σφράγισή του, όπως και έγινε. Ο ιδιώτης έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Υγείας, αναμένοντας από μέρα σε μέρα την έκδοση της άδειας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει τον χώρο ως κυλικείο και μόνο», δηλώνει ο κ. Καλανταρίδης.