Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συνδέει την Καβάλα με το Άγιο Όρος

Περί τα 180.000 ευρώ το κόστος αγοράς του ταχύπλοου-Διαξιφισμοί στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης για τον Προϋπολογισμό του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής

Το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μιας και ο Μιχάλης Καπέτης της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας» δήλωσε «παρών», συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την τουριστική προβολή του δήμου, μετά από ένταση που προηγήθηκε για το εν λόγω θέμα με τον κ. Καπέτη, ο οποίος έκανε λόγο για 1 εκ. ευρώ, αλλά και για το ότι «δόθηκε το 90% των χρημάτων σε εκθέσεις και διαφήμιση σε έντυπα και τηλεόραση και μόνο το 10% στο διαδίκτυο», πληροφορώντας ότι ξοδεύτηκαν 57.000 ευρώ για την προβολή του δήμου μέσω των διεθνών εκθέσεων και συνολικά 150.000 ευρώ μέσα στο 2016.

Ο δε προϋπολογισμός του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής για το 2017 φτάνει τις 300.000 ευρώ. Όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην Καβάλα, η οποία αυξήθηκε εμφανώς τα χρόνια 2014 – 2016, όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Στράτος Μαρουλάς, ο εκπρόσωπος των Ξενοδόχων ανταπάντησε ότι ναι μεν αυξήθηκε, όμως μειώθηκε ο χρόνος παραμονής στα ξενοδοχεία της Καβάλας, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να επενδύσει τουριστικά σε μια περιοχή που δουλεύει τουριστικά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και τους υπόλοιπους τα ξενοδοχεία να έχουν κάτω από 40% πληρότητα, ως απάντηση στην δήλωση της κ. Ιωσηφίδου περί λίγων κλινών (2.500) στην Καβάλα.

Σημαντική επένδυση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τον θρησκευτικό τουρισμό

Σε μια σημαντική επένδυση προχωράει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, όπως αποκάλυψε σε δημοσιογράφους η πρόεδρός της Αναστασία Ιωσηφίδου, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης. Η επένδυση αφορά τον θεματικό τουρισμό και συγκεκριμένα τον θρησκευτικό, καθώς με δικά της χρήματα, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα αγοράσει μικρό σκάφος, που θα συνδέει όλο τον χρόνο την Καβάλα με το Άγιο Όρος (κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει τον περίπλου, ενώ ο πλους μέχρι το Άγιο Όρος υπολογίζεται στα 40 λεπτά).

«Ήδη έχει γίνει η έρευνα αγοράς και προσανατολιζόμαστε σε αγορά ενός καινούριου ταχύπλοου σκάφους, που θα έχει 30 θέσεις και το κόστος του προϋπολογίζεται περί τις 180.000 ευρώ», ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου, αφού πρώτα είχε ανακοινώσει στην Επιτροπή ότι ο δήμος Καβάλας θα προχωρήσει άμεσα, μέσα στο 2017, σε μια κίνηση που θα άπτεται της σύνδεσης με το Άγιο Όρος.

Ευνόητο είναι ότι θα προηγηθεί και ο απαραίτητος διαγωνισμός, ώστε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να επιτύχει την πιο συμφέρουσα τιμή, οπότε το ποσό των 180.000 ευρώ μπορεί να είναι χαμηλότερο. Αυτή η κίνηση «δένει» με την πρόθεση του ομίλου Μουζενίδη, ο οποίος αποσκοπεί στο άνοιγμα τριών νέων πτήσεων από την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Μινσκ προς την Καβάλα, με το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών από τις εν λόγω περιοχές να ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό και δη για το Άγιο Όρος.