Δ. Τσανάκα: Ακούστηκαν πολλά παράπονα, αλλά αυτές είναι οι δυνατότητές μας

Παραμένουν τα προβλήματα στο δήμο Καβάλας, αλλά είναι αντιμετωπίσιμα, σύμφωνα με τη δήμαρχο

Έντονη είναι η κριτική που ασκείται στη διοίκηση του δήμου Καβάλας από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο μηχανισμός του δήμου από το πρωί της περασμένης Δευτέρας 9 Ιανουαρίου, οπότε είχαμε και την πρώτη χιονόπτωση. Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, απαντά πως δυστυχώς, αυτές είναι οι δυνατότητες του δήμου και ότι πλέον οι προσπάθειες στρέφονται στο να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησε ο πρωτοφανής χιονιάς που έπληξε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Σε ετοιμότητα παραμένει ο δήμος Καβάλας

Μεγάλα παραμένουν τα προβλήματα στον δήμο Καβάλας,  αν και έχει σταματήσει η χιονόπτωση. Η δήμαρχος Καβάλας καθιστά σαφές ότι αυτό που επείγει είναι να επουλώσουμε πληγές. «Σίγουρα θα υπάρξει και άλλος χιονιάς, μιας και ο χειμώνας τώρα ξεκίνησε ουσιαστικά. Ελπίζουμε όμως, ακόμη και αν χιονίσει, η διάρκειά του να είναι δύο με τρεις ημέρες, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Δεν πάγωσαν μόνο οι δρόμοι, αλλά και η οικονομική ζωή της πόλης, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι υπηρεσίες που υπολειτουργούσαν κλπ.  Από την περασμένη Τετάρτη, οπότε κηρύχτηκε ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητήσαμε  βοήθεια από την Πολιτική Προστασία. Ήδη αποστείλαμε μία  πρώτη κατάσταση των όσων χρειαζόμαστε.

»Αμέσως έστειλα και δεύτερη κατάσταση, καθώς έχουμε άμεσα ανάγκη από ένα γκρέιτερ για να ελευθερώσουμε όλο τον ορεινό όγκο, αλλά για να κάνουμε καλύτερη δουλειά και στα πεδινά χωριά. Ζητήσαμε επίσης και ένα βυτιοφόρο, καθώς το ένα από  τα δύο που διαθέτει ο δήμος Καβάλας έχει πάθει μεγάλες αβαρίες και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Υποσχέθηκαν να τα στείλουν πολύ σύντομα. Επικοινώνησα και με τον αρχηγό του ΓΕΣ τον κ. Τελίδη και ζήτησα την βοήθειά του. Σαν καβαλιώτης γνωρίζει το ανάγλυφο της πόλης και του δήμου γενικότερα, οπότε είναι βέβαιη ότι για μία ακόμη φορά θα βοηθήσει όσο μπορεί», τόνισε η ίδια.

Η κ. Τσανάκα εκφράζει τη βεβαιότητα πως από τη στιγμή που  υπάρχει αλάτι και γκρέιτερ και σταμάτησε να χιονίζει, θα μπορέσουν να καθαρίσουν τους δρόμους των ορεινών χωριών του δήμου μας. «Τα δύο φορτηγά με αλάτι που φέραμε, πήγαν ήδη στον πρώην δήμο Φιλίππων για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όσον αφορά το πάρκινγκ του νοσοκομείου, έχει καθαριστεί πολλές φορές, όπως βέβαια και όλος ο περιβάλλων χώρος. Είναι όμως άχαρο να μη φαίνεται η δουλειά μας, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης.

»Τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης πάρα πολλά συνεργεία του δήμου πήγαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στις συνοικίες, όπως φυσικά και στους οικισμούς του πρώην δήμου Φιλίππων. Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τους εθελοντές, από τους διασώστες, ενώ πάρα πολλοί δημότες πήραν τηλέφωνο, εκφράζοντας την διάθεσή τους να βοηθήσουν. Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να ήταν οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα, αλλά δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του δήμου σε εθελοντές οδηγούς. Παρόλα αυτά, πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε πως θα συνδράμουμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Πρέπει να μάθουμε πώς όταν έχουμε τέτοια θεομηνία δεν βγαίνουμε από το σπίτι μας, αλλά όταν είναι αναγκαίο να βάζουμε αλυσίδες. Τώρα που είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μπορούμε πιο εύκολα να πληρώσουμε τα πετρέλαια των αγροτών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν  τα μηχανήματά τους, προκειμένου να διευκολύνουν την όλη κατάσταση», σημείωσε η κ. Τσανάκα.