Βαγγέλης Παππάς: Κανείς δε φρόντισε να κινητοποιήσει τους εθελοντές

Κατά τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση έπρεπε να διαθέτουμε ως χώρα και ως δήμος τεράστιους εκχιονιστικούς μηχανισμούς

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, αναφερόμενος στην πρόσφατη επέλαση του χιονιά, επισημαίνει ότι το φαινόμενο ήταν πολύ ακραίο και ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, λόγω του ότι η χώρα μας και πολύ περισσότερο η περιοχή μας, δεν το συναντά συχνά.

Κατά τον ίδιο, θα έπρεπε να διαθέτουμε ως χώρα και ως δήμος τεράστιους εκχιονιστικούς μηχανισμούς. «Η γκρίνια του κάθε δημότη είναι το ότι απαιτεί από το δήμο να του καθαρίσει ακόμη και την αυλή του. Το λογικό θα ήταν να υπήρχε ένα συντονιστικό όργανο στον πρώην δήμο Φιλίππων, το οποίο σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο να  φροντίζει να τοποθετεί σε κάποια σημεία αλάτι, ώστε να μπορούν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους να ρίχνουν αλάτι, όχι μόνο στους δρόμους της δημοτικής κοινότητας των Φιλίππων, αλλά ακόμη και μέσα στην πόλη της Καβάλας. Θα έπρεπε να βρούμε κάποιες λύσεις να αντιμετωπίσουμε αυτό το ακραίο φαινόμενο  για να μη μας βρει απροετοίμαστους.

»Το να φωνάζουμε όμως να μας καθαρίσουν την αυλή, χωρίς εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τίποτα, δεν είναι λύση. Σε ακραίες καταστάσεις είτε πρόκειται για πυρκαγιά είτε για πλημμύρες είτε για χιονιά, πρέπει να υπάρχει οργάνωση, σωστός συντονισμός και ανεφοδιασμός των εθελοντών με εργαλεία, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση. Η πιο ευέλικτη λύση, επειδή το ανάγλυφο της Καβάλας είναι πολύ δύσκολο, θα ήταν να βάλουμε δέκα – είκοσι τρακτέρ με αλατιέρες μέσα στην πόλη, ώστε να καθαρίσουμε τουλάχιστο τους κεντρικούς δρόμους. Από εκεί και πέρα, οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν τις αυλές τους και τα κομμάτια του δρόμου μπροστά από τα σπίτια τους. Υπάρχουν πρόθυμοι πολίτες να ενταχθούν  σε ομάδες εθελοντών, αλλά δεν φρόντισε κανείς να τους κινητοποιήσει», δηλώνει ο ίδιος.