Επαναλειτουργούν στις 19 Ιανουαρίου οι παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Καβάλας

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 επαναλειτουργούν οι δύο παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Καβάλας, η παιδική βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά (Χανίων 1-Πολύκεντρο) και η παιδική βιβλιοθήκη του Τιμίου Σταυρού (13ης Σεπτεμβρίου 10).

Η πρώτη εκδήλωση για τους μικρούς αναγνώστες, στους προαναφερόμενους χώρους, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 18:00-20:00. Το θέμα της δράσης είναι οι ηθικές αξίες και πιο συγκεκριμένα η «Φιλία».

Οι δράσεις με θέμα τις ηθικές αξίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο με το «Σεβασμό» και συνεχίστηκαν το Δεκέμβριο με  την «Αγάπη». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και της «Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού» γνωστή σε όλους ως «Παραμυθάδες».

Αξιοσημείωτες είναι  οι συμμετοχές από δύο ψυχολόγους, της Νέλλης Γεωργιάδου και της Χρύσας – Μαρίας Ταβανλή, οι οποίες προσφέρθηκαν να πλαισιώνουν εθελοντικά τις δράσεις των ηθικών αξιών σε συνδυασμό με τις αφηγήσεις παραμυθιών.

Έτσι, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 θα βρίσκονται στις δύο παιδικές βιβλιοθήκες παρουσιάζοντας στα παιδιά με το δικό τους τρόπο την αξία της «Φιλίας». Ο δήμος Καβάλας και η διεύθυνσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τις ευχαριστούν θερμά.