«Το Χαμογελάκι» της Αθηνάς Παναγιωτίδου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»το βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» και οι εκδόσεις «Οσελότος» διοργανώνουν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ώρα 19:00 την παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Παναγιωτίδου με τίτλο «Το χαμογελάκι».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Απόστολος Μουμτσάκης, πρόεδρος εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

–  Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κωνσταντίνος Βλαστάρης, διευθυντής-δάσκαλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Ευαγγελία Κουλίζη, προϊσταμένη-παιδαγωγός του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Καβάλας

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν θεατρικά τα μέλη της ερασιτεχνικής ομάδας ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ:

Ιορδάνης Καλαιτζίδης, ηθοποιός

Μαρία-Μαριέλα Κωνσταντινίδου, γυμνάστρια

Ελευθερία Λασκαρίδου, Νηπιαγωγός

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αθηνά Παναγιωτίδου είναι από την Καβάλα. Είναι πτυχιούχος διετούς φοίτησης των σχολών Παστέρ Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό, τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα τα έκανε σ’ ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο! Εκεί, μέσα από το πρίσμα της στοματικής υγιεινής «γνώρισε» τη δημιουργικότητα!

Κατόπιν, αποφοίτησε με άριστα από την Παιδαγωγική Σχολή Βρεφονηπιαγωγών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ως παιδαγωγός πλέον, εργαζόμενη επί σειρά ετών σε παιδικούς σταθμούς της πόλης της αλλά και του νομού της, έχει αποκομίσει από τους μικρούς μαθητές-αγγέλους την αξία της υπομονής, να δέχεται, να προσφέρει και να συγχωρεί.

Έμαθε, επίσης, να μετουσιώνει οποιαδήποτε παιδική ιδέα, γνώμη, ακόμη και τις γραμμούλες και τις ζωγραφιές των μικρών μαθητών της, σε ήρωες που χορεύουν μπροστά μας. Παράλληλα δε, ως μητέρα δυο κοριτσιών, της Έλενας και της Κατερίνας, έβλεπε τα κορίτσια της ν’ «ανθίζουν» στο περιβόλι της ζωής!

Έτσι, κάτι τόσο όμορφο, όπως είναι η μητρότητα, αλλά και η δουλειά του παιδαγωγού, η ενασχόληση με τις παιδικές ψυχές και η διαμόρφωση προσωπικοτήτων μέσα από τη χαρά της δημιουργίας, με κάποιον τρόπο θα ‘πρεπε να περάσουν στο χαρτί και να μείνουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα στο μυαλό και στην ψυχή! Ήταν λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να παρθεί η απόφαση να ασχοληθεί με το παιδικό παραμύθι…

Πέρα απ’ αυτά, συμμετέχει ενεργά ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, με την ομάδα «Θεάτρου Παίδευσις», ενώ παράλληλα έχει γράψει και τους στίχους τραγουδιών για διάφορες παραστάσεις της ομάδας.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων παιδαγωγικού χαρακτήρα καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής.

«Το χαμογελάκι» είναι το πρώτο της παραμύθι που εκδίδεται και θα σας κάνει να χαμογελάσετε κι εσείς με την αισιοδοξία του. Στέλνει λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν σε κείνη και έγιναν το εφαλτήριο, ώστε να ταξιδέψει η ψυχή και το μυαλό της ελεύθερα, στα μονοπάτια της φαντασίας!

Το βιβλίο

Η Αθηνούλα είναι ένα κοριτσάκι με καστανά σγουρά μαλλάκια, καφέ μάτια κι ένα πλατύ, ολόδροσο, κάτασπρο χαμόγελο. Όσοι είναι γύρω της, όταν την κοιτάζουν, δεν μπορούν να μη χαμογελάσουν ακόμη κι όταν είναι στενοχωρημένοι.

«Καλώς το χαμογελάκι μου…» της λέει η μαμά της κι έτσι, «χαμογελάκι», την φωνάζουν όλοι, γνωστοί και φίλοι.

Το όνειρο της Αθηνούλας μάς ταξιδεύει στη χώρα της φαντασίας, σε έναν κόσμο όπου το χαμόγελο, μέσα από μια πολύ πρωτότυπη πλοκή, παίρνει τη θέση που του αρμόζει.

Χαμογελάστε! Χαμογελάστε! μας λέει το όνειρο της Αθηνούλας. Χαμογελάστε και ο κόσμος γύρω σας θα γίνει πιο φωτεινός, πιο χαρούμενος, πιο αισιόδοξος!