Κοινωφελής Εργασία: Αναλυτικά οι 225 θέσεις που προβλέπονται για τον δήμο Καβάλας

Τη μερίδα του λέοντος των ωφελουμένων θα «απορροφήσει» ο Τομέας της Καθαριότητας, όπως εξηγεί με δηλώσεις του ο Ηλίας Καλανταρίδης

Σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, «ανοίγει» το σύστημα του ΟΑΕΔ που θα δεχθεί τις αιτήσεις των ανέργων για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Για τον δήμο Καβάλας προβλέπονται 225 θέσεις, κυρίως στον Τομέα της Καθαριότητας. Για το θέμα αυτό μίλησε σχετικά στο ALPHA Radio 88,6 ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών Υπηρεσιών Ηλίας Καλανταρίδης.

«Το προσωπικό που χρειαζόμαστε για τις ανάγκες του δήμου είναι 266 άτομα», είπε ο κ Καλανταρίδης. Υπενθύμισε δε, πως με δική του πρωτοβουλία το Υπουργείο δέσμευσε κάποιες θέσεις από όλους τους δήμους της Ελλάδας, για να τις δώσει σε κάποιους άλλους φορείς, όπως π.χ από τον δήμο Καβάλας δεσμεύτηκαν θέσεις για τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Παιδόπολη και το Κέντρο Χρονίων Παθήσεων. Από τις 266 θέσεις, λοιπόν, δεσμεύτηκαν οι 41 από το Υπουργείο για αυτούς τους φορείς και έτσι έμειναν μόνο 225 θέσεις και αφορούν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως την Υπηρεσία Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου, την Καθαριότητα, την Πρόνοια, την Τεχνική Υπηρεσία, τη Διοικητική Υπηρεσία, καθώς και τα Νομικά  Πρόσωπα του δήμου, όπου σ’ αυτά περιλαμβάνονται η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η ΔΕΥΑΚ για οκτάμηνη εργασία.

Στην Υπηρεσία Καθαριότητας  θα απασχοληθεί το περισσότερο προσωπικό ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να ενισχυθεί η δομή που υπάρχει στην Δημοτική Κοινότητα των Φιλίππων. Συνολικά για την Υπηρεσία Καθαριότητας δηλώθηκαν περίπου 135-140 θέσεις εργασίας, όπως και για χειριστές μηχανημάτων, οδηγούς και άλλες ειδικότητες.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για τις υπόλοιπες Υπηρεσίες είναι: 15 άτομα για την Υπηρεσία Πρασίνου, για την Τεχνική Υπηρεσία θα απασχοληθούν 11 άτομα ΠΕ, όπως Πολιτικοί Μηχανικοί ,Αρχιτέκτονες και Μηχανολόγοι, ενώ θα απασχοληθεί και προσωπικό ΔΕ στην ίδια Υπηρεσία, όπως ξυλουργοί, σιδηρουργοί, ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι, ηλεκτροσυγκολλητές κλπ, στο σύνολο  15 άτομα.

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας θα απασχοληθούν Κοινωνικοί Λειτουργοί ΤΕ και ΠΕ,  βιβλιοθηκονόμοι, 4 άτομα, 11 άτομα στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων θα εργαστούν 2 οδηγοί.