Ο Παράσχος Αγανικόλας «βλέπει» την Καλαμίτσα να… πωλείται!

Σχέδιο «απορρόφησης» αρχικά και «εκμετάλλευσης» στη συνέχεια της Ακτής Καλαμίτσας υποψιάζεται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας

Τη «θυσία» της Ακτής Καλαμίτσας στον «βωμό» υπέρ των δανειστών της χώρας περιγράφει σε ανακοίνωσή του μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Παράσχος Αγανικόλας, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να «προστατέψει το δημόσιο συμφέρον της πόλης». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Αγανικόλα (άνευ διορθώσεων).

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΗΤΣΑΣ

«Μέχρι σήμερα πάμπολλοι δήμοι έχουν συνεργασία με την ΕΤΑΔ ΑΕ, η οποία προέρχεται από την συγχώνευση των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων και της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου. Η εταιρεία λοιπόν αυτή με την επωνυμία <<Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ>> (ΕΤΑΔ ΑΕ) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011(Β 2779),οπως ισχύει απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Α.Ε). Η ανώνυμη  λοιπόν αυτή εταιρεία Ε ΤΑΔ ΑΕ έχει απορροφηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, το οποίο έχει ως καταστατικό σκοπό του την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ,για την κάλυψη των χρεών προς τους δανειστές της χώρας μας.

Με λίγα λόγια αλλά και με την τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας βλέπω ένα μεγάλο πωλητήριο να πλανάτε πάνω από την ακτή της Καλαμητσας που πιστεύω και θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι αν είχαν βρει υποψήφιο αγοραστή-επενδύτη θα την είχαν ξεπουλήσει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι Δήμοι  λοιπόν παύουν να έχουν τη νόμιμη δυνατότητα να συνεργάζονται με το Ελληνικό Δημόσιο γιατί τέτοιες  παραχωρήσεις είναι αδύνατες αφού δεν επιτρέπονται από τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ . Το ΤΑΙΠΕΔ το μόνο που κάνει  άλλωστε και γι αυτό δημιουργήθηκε , είναι να εκποιεί σε ιδιώτες και τα χρήματα να μεταφέρονται στους δανειστές.

Οι Δήμοι δηλαδή τίθενται ουσιαστικά στο περιθώριο και κάθε δυνατότητα ανάπτυξης άλλα και καλύτερης ποιότητας ζωής δεν υφίσταται. Και να σας θυμίσω ότι το νομικό πλαίσιο του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει αυστηρές δεσμεύσεις και ουσιαστικά απαγορεύει τη συνεργασία με τους δήμους και τις παραχωρήσεις  ακινήτων σε δημοτικούς και δημόσιους  φορείς. Πρέπει λοιπόν να προστατέψουμε τους δημότες μας άλλα και το δημόσιο συμφέρον της πόλις μας το οποίο θα πληγεί ανεπανόρθωτα και η ζημιά θα είναι τεράστια για όλους μας».