Αποκαταστάσεων συνέχεια στους δρόμους του αστικού ιστού της Καβάλας

Η αρχή έγινε με την οδό Αρτέμιδος, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί στις οδούς Περικλέους, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Τριπόλεως, 7ης Μεραρχίας και Αγίου Τρύφωνος από υπάρχουσες εργολαβίες

Η αποκατάσταση του οδοστρώματος εντός του αστικού ιστού της πόλης της Καβάλας έχει ξεκινήσει, όπως αναφέρει και ο δήμος Καβάλας με σχετική ανακοίνωσή του. Η αρχή έγινε με την οδό Αρτέμιδος (το σχετικό ρεπορτάζ εδώ), ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό στις οδούς Περικλέους, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Τριπόλεως, 7ης Μεραρχίας και Αγίου Τρύφωνος από υπάρχουσες εργολαβίες. Παράλληλα, έτοιμοι είναι και οι διαγωνισμοί του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις, αυτές οφείλονται σε προβλήματα με κάποιους από τους προηγούμενους διαγωνισμούς λόγω των περίπλοκων διαδικασιών, των ενστάσεων των διαγωνιζομένων, της έκπτωσης ενός αναδόχου, αλλά και λόγω της αλλαγής του νόμου περί μελετών και προμηθειών του δημοσίου που διαφοροποίησε όλες τις διαδικασίες στα μισά της προηγούμενης χρονιάς.

Έτσι, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων το έργο των ασφαλτοστρώσεων εκτελέστηκε κανονικά και στην ώρα του (σε κάθε κοινότητα αποκαταστάθηκε τουλάχιστον ένας δρόμος), δυστυχώς για τους παραπάνω λόγους δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει το ίδιο και για την πόλη της Καβάλας.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Καβάλας διαβεβαιώνει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αποκατασταθούν σημαντικά τμήματα των οδικών αρτηριών της πόλης, αλλάζοντας την εικόνα της και κάνοντας ασφαλέστερες τις συνθήκες οδήγησης. Παράλληλα, οι βλάβες που προέκυψαν στο οδόστρωμα από την σφοδρή χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, ιεραρχούνται και σταδιακά επιδιορθώνονται.

Ο δήμος Καβάλας ζητάει συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία, ενώ προσθέτει ότι παρά ταύτα, ακόμη ένα πρόβλημα ετών οδεύει στην επίλυσή του.