Ανακοίνωση δήμου Καβάλας για παιδικές χαρές

Φτιάχνονται επτά, στόχος της Δημοτικής Αρχής η πιστοποίηση ακόμη περισσότερων

Με αφορμή την έναρξη ανάπλασης επτά (7) παιδικών χαρών που βρίσκονται εντός της πόλης της Καβάλας, η Διοίκηση του δήμου εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά τους χώρους ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του δήμου Καβάλας.

Ο δήμος Καβάλας έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη του, περίπου εκατό παιδικές χαρές (ορισμένοι χώροι –τυπικά- δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοιες). 

Όλοι γνωρίζουμε,  πως με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό σε μια πόλη της Ελλάδας, όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα παιδί, τροποποιήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την πιστοποίηση παιδικών χαρών. Διαμορφώθηκε έτσι ένα δρακόντειο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο, για να τηρηθεί κατά γράμμα, απαιτεί δαπάνες εκατομμυρίων.

Παρόλα αυτά, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας από πέρυσι προχώρησε σε άμεση καταγραφή όλων των υφιστάμενων παιδικών χαρών και των έργων και προμηθειών που απαιτούνται για κάθε μία χωριστά.

Πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή η ανάδοχος κοινοπραξία εργάζεται -ως προς το τεχνικό έργο- στις παρακάτω παιδικές χαρές:

  1. Οδός Σινώπης,
  2. Οδός 25ης Μαρτίου (Άγιος Λουκάς)
  3. Οδός Σαππαίων
  4. Οδός Σαλαμίνας
  5. Παιδική Χαρά Παληού (Κοράλλι)
  6. Και οι δύο παιδικές χαρές του Πάρκου Φαλήρου.

Παράλληλα, η προμήθεια του εξοπλισμού έχει πραγματοποιηθεί και η ανάδοχος εταιρία αναμένει την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών για την τοποθέτησή του.

Οι παιδικές χαρές που θα ολοκληρώνονται με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς.

Στόχος μας για φέτος, η δημοπράτηση ενός ακόμη αντίστοιχου έργου έτσι ώστε, το συντομότερο δυνατόν να πιστοποιηθούν όσες περισσότερες παιδικές χαρές γίνεται, προς ικανοποίηση των μικρών μας φίλων.