Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Ανακλήθηκε η γνωμοδότηση για τη συγχώνευση 21ου και 18ου Νηπιαγωγείου

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έλαβε υπόψη τη βούληση των γονέων, ενώ ο Άρης Βέρρος ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση και στις συγχωνεύσεις του 26ου με το 24ο Νηπιαγωγείο-Άνωθεν οι εντολές για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ασημακοπούλου

Το θέμα της συγχώνευσης του 21ου με το 18ο Νηπιαγωγείο απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Η εισήγηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ήταν να ανακληθεί εν μέρει η απόφαση του Νοεμβρίου 2016, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Η κ. Τσανάκα τόνισε ότι το νέο στοιχείο που δικαιολογεί την άρση της γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η βούληση των γονέων. Ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε, με αφορμή δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση κι ότι η απόφαση θα έπρεπε να ανακληθεί κανονικά από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο επικεφαλής της παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών Άρης Βέρρος ψήφισε θετικά, αλλά ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά της συνεδρίασης η θέση του να γενικευτεί η απόφαση και για τις συγχωνεύσεις του 26ου με το 24ο Νηπιαγωγείο, όπου ισχύουν οι ίδιοι λόγοι.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι ναι μεν υπάρχουν ελλείψεις της κεντρικής διοίκησης, αλλά παράλληλα υπάρχουν ελλείψεις και σε επίπεδο διοίκησης του δήμου.  Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της γνωμοδότησης για την συγχώνευση των δυο νηπιαγωγείων.

Δήμητρα Τσανάκα: Δε δεσμεύτηκα ότι δε θα γίνει Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων το Ασημακοπούλου

Ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλης Παππάς ρώτησε τη δήμαρχο τι γίνεται με το Ασημακοπούλου και τις εργασίες ανάπλασης των κτιρίων που βρίσκονται σ’ αυτό, υπενθυμίζοντάς της ότι όταν είχε συναντηθεί με κατοίκους του Περιγιαλίου, τους είχε εκφράσει τη βούληση να μη δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην εν λόγω έκταση.

Η κ. Τσανάκα απαντώντας, είπε ότι δε δεσμεύτηκε ποτέ ότι δε θα γίνει Κέντρο Προσφύγων στο Ασημακοπούλου, αλλά είχε εκφράσει την αντίθεσή της στον σχεδιασμό. «Δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά και θυμήθηκε τη συνάντηση που είχε ανήμερα των Θεοφανίων με τον κ. Μουζάλα, όταν του ζήτησε να μεταφερθούν αποκλειστικά οικογένειες προσφύγων, ως «αντιστάθμισμα» κατά κάποιον τρόπο στις υπηρεσίες που πρόσφερε η Καβάλα στη διαχείριση του Προσφυγικού.