Παληό: «Κλείνει» ο δρόμος στις «Γλάστρες»-Δείτε από πού θα εκτρέπεται η κυκλοφορία από και προς τον οικισμό (χάρτης)

Ποιοι δρόμοι θα γίνουν διπλής κατεύθυνσης - Πού θα απαγορεύεται το παρκάρισμα - Για πόσον καιρό θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης

Από το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 και για μία περίπου εβδομάδα, ο κεντρικός δρόμος του Παληού Καβάλας (οδός Μελίνας Μερκούρη) θα «κλείσει» εντελώς και για τα δύο «ρεύματα» στο σημείο «Γλάστρες», εκεί όπου στις 20 Απριλίου 2017 είχε καταρρεύσει το τοιχίο αντιστήριξης με αποτέλεσμα να «καθίσει» το οδόστρωμα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Με ευθύνη του ιδιώτη εργολάβου που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή και υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, κατασκευάστηκε νέο τοιχίο αντιστήριξης και πλέον έχει έρθει η ώρα να αποκατασταθεί και το οδόστρωμα. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να μη διέρχονται οχήματα από το συγκεκριμένο σημείο.

Το «κλείσιμο» του δρόμου του Παληού (από τον οποίο καθημερινά, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, διέρχονται χιλιάδες οχήματα) και στα δύο «ρεύματα» (προς Καβάλα, προς Ηρακλίτσα) αναπόφευκτα «γεννά» ανάγκη για δημιουργία μιας νέας διαδρομής παράκαμψης.

Ήδη, το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας «πέρασε» έκτακτη δαπάνη για την προμήθεια της απαραίτητης οδοσήμανσης.

Δείτε στον χάρτη που ετοίμασε το KAVALA POST το πώς θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Παληό (με κόκκινο χρώμα όσοι κινούνται δυτικά, προς την Ηρακλίτσα, και με πράσινο όσοι κινούνται ανατολικά με κατεύθυνση προς Καβάλα).

Αναλυτικότερα:

Από Καβάλα

Οι οδηγοί θα κατευθύνονται μέσω της πρώτης δεξιάς στροφής που «συναντούν» εισερχόμενοι στον οικισμό, στο σημείο «Ύψωμα», στον «περιφερειακό» του Παληού, την οδό Γεωργίου Σουρή.

Στο τέλος της οδού Σουρή, θα βρίσκονται και πάλι στο ύψος της απότομης ανηφόρας που αυτήν τη στιγμή λειτουργεί ως παράκαμψη (εκεί που, συχνά-πυκνά, «κολλάνε» φορτηγά που παράνομα διασχίζουν τον οικισμό), στο μέσον της οδού Σεφέρη, δηλαδή, και από εκεί θα συνεχίζουν την πορεία που ακολουθούν και σήμερα για να βρεθούν και πάλι στην κεντρική Μελίνας Μερκούρη.

Από Παληό προς Καβάλα

Οι οδηγοί θα στρίβουν αριστερά στην «πάροδο» της οδού Σεφέρη, αμέσως μετά το παλιό «Boheme», για να «συναντήσουν» την κύρια οδό η οποία, από μονόδρομος που είναι σήμερα, θα γίνει διπλής κατεύθυνσης για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

Φτάνοντας στη διασταύρωση της Σεφέρη με την οδό Σουρή, θα κατεβαίνουν την απότομη κατηφόρα (πλέον) η οποία θα είναι κάθοδος και θα συνεχίζουν κανονικά επί της οδού Μελίνας Μερκούρη προς την πόλη της Καβάλας.

Αυτονόητο επίσης είναι ότι η στάση και η στάθμευση επί της οδού Σεφέρη θα απαγορευτεί.