Ο δήμος Καβάλας χαιρετίζει τη δικαστική δικαίωση πρώην εργαζομένων στη ΒΦΛ

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την πρώτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας

Mε αφορμή την έκδοση της πρώτης απόφασης Δικαστηρίου που δικαιώνει δύο απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων σε αγωγές που είχαν καταθέσει κατά της εργοδότριας εταιρίας τους ELFE AE (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ), ο δήμος Καβάλας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση δηλώνοντας την ευαρέσκεια για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και την ευχή η πρώτη αυτή απόφαση να αποτελέσει «οδηγό» για τις επόμενες που αναμένονται, μέχρι την τελική δικαίωση όλων των απολυμένων και τη συνέχιση της λειτουργίας της Βιομηχανίας προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δήμου Καβάλας.

«Ο Δήμος Καβάλας χαιρετίζει με ικανοποίηση την έκδοση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται εργαζόμενοι της ΒΦΛ στην δικαστική τους διαμάχη με την εργοδοσία. Ήταν εξάλλου προφανές από την πρώτη στιγμή, πως λύση σε αυτό το τεράστιο για την τοπική κοινωνία πρόβλημα, θα μπορούσαν να δώσουν, είτε ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των μερών, εργοδοσίας και εργαζομένων, είτε η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς, είτε τα ελληνικά δικαστήρια.

Ευχή μας είναι, η δικαίωση όλων των εργαζομένων και η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας».