Διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον δήμο Καβάλας τα περί «απαγωγής» σκύλων-Δηλώσεις Ζήση Μπόνια

Το αδέσποτο περισυνελλέγη από συνεργείο του δήμου μετά από καταγγελία για επίθεση σε παιδάκι-Δεν υπέστη καμιά βίαιη συμπεριφορά ο σκύλος ο οποίος βρίσκεται στο Δημοτικό Κυνοκομείο απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχει καμία απαγωγή σκύλων, αλλά έγινε νόμιμη και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα η περισυλλογή αδέσποτου στην παραλία της Καβάλας το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017, όπως διαβεβαιώνει με δηλώσεις του στο KAVALAPOST ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων και αρμόδιος για θέματα που άπτονται των αδέσποτων Ζήσης Μπόνιας.

Το εν λόγω περιστατικό ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες αυτόπτη μάρτυρα ότι ένα λευκό βαν χωρίς διακριτικά σταμάτησε στην παραλία και τρεις άντρες προσπάθησαν να μαζέψουν τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ οι ίδιες καταγγελίες έκαναν λόγο για χρήση teaser (ηλεκτροσόκ) και βίαιη «απαγωγή» ενός σκύλου (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).

Ο κ. Μπόνιας χαρακτηρίζει ως ανυπόστατα τα παραπάνω, χωρίς να δίνει, όμως, συνέχεια και κρατώντας χαμηλά τους τόνους, σημειώνει λιτά ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα των αδέσποτων, σεβόμενος και τους φιλόζωους, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες, εξ ου και η προαναφερθείσα περισυλλογή του σκύλου, η οποία έγινε από το συνεργείο του δήμου Καβάλας και με όχημα του δήμου, μετά από καταγγελία πολίτη ότι ο συγκεκριμένος σκύλος δάγκωσε ένα μικρό παιδί.

«Υπήρχε συγκεκριμένη καταγγελία και χαρτί από το Νοσοκομείο Καβάλας, που πιστοποιούσε την επίθεση του σκύλου σε παιδάκι στην παραλία της Καβάλας. Αν υπάρχει καταγγελία για επίθεση με χαρτί από το Νοσοκομείο, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε μια διαδικασία. Πρώτα περισυλλέγουμε τον σκύλο, τον μεταφέρουμε στο Δημοτικό Κυνοκομείο και του κάνουμε τρεις εξετάσεις, την 1η, την 7η και την 15η μέρα της κράτησής του. Αν οι εξετάσεις δεν δείξουν κάτι-και συνήθως έτσι γίνεται-τότε αφήνουμε τον σκύλο στο σημείο από το οποίο τον περισυλλέξαμε», διευκρινίζει ο κ. Μπόνιας.

Προσθέτει, επίσης, ότι ο δήμος Καβάλας δεν μαζεύει σκυλιά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή, όπως είναι η καταγγελία πολίτη για επίθεση, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θανατώνει ζώα, μια ψευδής υπόνοια που αν μη τι άλλο, αδικεί το έργο του δήμου σχετικά με τα αδέσποτα.