Ακόμη μία «στεγνή» απάντηση της Εγνατία Οδός ΑΕ προς τον δήμο Καβάλας: Τα διόδια θα γίνουν, αφού είναι… προαπαιτούμενο!

Ο Γιώργος Φιλόσογλου παρέδωσε στη διοίκηση της εταιρίας το ψήφισμα αντίθεσης των Καβαλιωτών για να εισπράξει... αδιαλλαξία!

Οδήμος Καβαλας πληροφορήθηκε πως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις 10:30, επρόκειτο να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατία Οδός ΑΕ με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το θέμα της εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην Καβάλα, στο ύψος του Περιγιαλιου. Κατόπιν επικοινωνίας της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα με τον πρόεδρο της εταιρίας, ζητήθηκε, να παρασταθεί εκπρόσωπος του δήμου στη συνεδρίαση.

Πράγματι, ο δήμος Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Παιδείας και Επικοινωνίας Γιώργο Φιλοσογλου ο οποίος, αφού παρέδωσε το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλυσε εκτενώς τους λόγους της σφοδρής αντίθεσης σύσσωμου του λαού της Καβαλας τόσο στην τοποθέτηση νέων διοδίων όσο και στην επίμαχη χωροθέτηση.

Κατέστη σαφές πως τυχόν μη υιοθέτηση των απόψεων του καβαλιώτικου λαού, θα αποτελέσει αιτία δημιουργίας κύματος σφοδρών αντιδράσεων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ πληροφόρησε εκ νέου τον δήμο πως η εταιρία είναι αναρμόδια για τα σημεία χωροθέτησης και πως αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία. Επίσης, δήλωσε πως η εταιρία είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει άμεσα την ΚΥΑ του 2017, αφού η εφαρμογή της αποτελεί προαπαιτούμενο για να «κλείσει» η 3η αξιολόγηση!

Κατόπιν τούτων, στόχος του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρίας -σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδός ΑΕ) είναι η εγκατασταση του αναδόχου στο επίμαχο σημείο προς έναρξη εργασιών τον Σεπτέμβριο του 2017 και η λειτουργία του σταθμού τον Ιανουάριο του 2018.