Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας απομόνωσε τον Μάκη Παπαδόπουλο για τη δημόσια «επίθεσή» του στον Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου

Το Σώμα καταδίκασε το επεισόδιο μεταξύ του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας και του προέδρου των εργαζομένων στον δήμο Καβάλας

Mε την… πλάτη στον τοίχο βρέθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017 ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, τόσο από τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στον δήμο Καβάλας Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου όσο και από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων για τη συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του Σωματείου την περασμένη Τρίτη, όταν και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις.

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τον κ. Παπαδόπουλο οργισμένο από τις δηλώσεις του προέδρου σε ΜΜΕ  ότι από τη μια εξέφρασε υποκριτικά  την στήριξή του στους εργαζόμενους με τη φυσική του παρουσία στο Αμαξοστάσιο και από την άλλη υπέδειξε  τρόπους στη Δημοτική Αρχή  για να γίνει η περισυλλογή των σκουπιδιών με κοντέινερς, να καταφέρεται κατά του κ. Χατζηκωνσταντίνου και να λέει ανάμεσα στα άλλα, ότι αυτός δεν είναι Σιμιτσής και Τσανάκα και ότι φοράει παντελόνια!

Ακολούθησε, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου, και άλλη δημόσια επίθεση από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου, αυτή τη φορά με εμπλεκόμενη και τη σύζυγό του για τη «συνδρομή της δημάρχου και της δημοτικής αρχής» προκειμένου να προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση στον δήμο Καβάλας!

Γ . Χατζηκωνσταντίνου: Έκλαιγαν τα παιδιά μου…

Επειδή ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρευρίσκονταν στη χθεσινή μεσημεριανή συνεδρίαση, ο κ. Βέρρος ζήτησε εξ αρχής να γίνει η ενημέρωση που ήθελε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου την ερχόμενη Δευτέρα, παρόντος του κ. Παπαδόπουλου. Εκείνος που για άλλους λόγους δεν ήθελε επίσης να γίνει αυτή η συζήτηση, ήταν ο Χρήστος Ποτόλιας, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν αποπροσανατολιστικό να γίνονταν τέτοια συζήτηση παραμονή απεργίας  και διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε αυτή η πρόθεση από το προεδρείο, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με τρεμάμενη φωνή, έτοιμος να ξεσπάσει σε λυγμούς  που μετά βίας συγκρατούσε ,ο κ. Χατζηκωνσταντίνου κάλεσε τη δήμαρχο να δηλώσει δημόσια αν έτυχε της συνδρομής της η σύζυγός του για να προσληφθεί στο Δήμο. Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ πέρασα μια βασανιστική μέρα. Έκλαιγαν τα παιδιά μου και ρωτούσαν τη μάνα τους τι έχει κάνει, αν έκλεψε» και συνέχισε λέγοντας: «Περίμενα να μου απαντήσει πολιτικά  με ένα Δελτίο Τύπου ίσως, αλλά αντ΄αυτού, δέχθηκα μια άνανδρη επίθεση. Ακολούθησε το δρόμο των μπαχαλάκηδων, ήρθε σε αυτόν τον χώρο και μου επιτέθηκε προσωπικά με φράσεις ακατανόμαστες, ότι αυτός φοράει παντελόνια και δεν είναι Σιμιτσής ή Τσανάκα, ότι θα δω τι θα πάθω».

 Δ. Τσανάκα: Δεν μου ζήτησε συνδρομή ο πρόεδρος για τη γυναίκα του

Παίρνοντας το λόγο η δήμαρχος Καβάλας είπε: «Έχω να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι ποτέ  δεν ήρθε ο πρόεδρος να ζητήσει τη  συνδρομή μου για συγγενικό του πρόσωπο. Η σύζυγος του προέδρου προσλήφθηκε με ΑΣΕΠ, αν είναι να αμφισβητούμε και τον ΑΣΕΠ, τι να πω; Δεν έχω κατεβεί ποτέ στο Γραφείο Προσωπικού, δεν θα βάλω ποτέ το δάκτυλό μου, δεν μπορείς να τα βάζεις με κάποιον που η μοίρα τον “καταδίκασε” να μπει με ΑΣΕΠ για 8 μήνες».

Κ. Σιμιτσής: Σεξιστική η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου

Ο Κωστής Σιμιτσής τοποθετήθηκε  επί προσωπικού, λέγοντας ότι η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου  ήταν σεξιστική και ότι: «μας τιμά να συγκρινόμαστε με γυναίκες δημάρχους». Ο Άρης Βέρρος είπε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν τιμούν κανέναν και ότι ειδικά οι αιρετοί, ακόμη και αν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, δεν πρέπει να εκτρέπονται σε τέτοιες συμπεριφορές.

Από τη συνέντευξη στην απειλή του ιδιώτη

Παίρνοντας το λόγο η κ. Τσανάκα ενημέρωσε λεπτό το λεπτό πώς κύλησε η περασμένη Δευτέρα, από την ώρα που οι εργαζόμενοι έδιναν τη συνέντευξη, μέχρι την απόφασή της να αναθέσει το έργο της Καθαριότητας σε ιδιώτη. «Ποτέ δεν λαΐκιζα και δεν παραμύθιαζα, όταν συναντούσα τους εργαζόμενους. Τους είπα ότι η κατάσταση όσο πάει και  χειροτερεύει. Τους είπα να γίνουν αυτοί οι ήρωες, να βάλουν πλάτη, να καθαρίσουν την πόλη.  Το μεσημέρι μίλησα ξανά με τον πρόεδρο, έμαθα ότι θα κατατεθεί η τροπολογία η οποία δεν τους καλύπτει. Τον ρώτησα αν υπάρχει κάποια εξέλιξη και τι θα γίνει με την πόλη. Η απάντηση ήταν ότι θα καθαριστεί μόνο ο δρόμος για τη Λιτανεία της Εικόνας του Απ. Παύλου  και ότι είναι σε απεργία. Το Παγγαίο ήταν καθαρό, η Δράμα, επίσης, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, από τους ίδιους του εργαζόμενους. Μόνο η Καβάλα δεν ήταν καθαρή, ο νομίατρος μου είπε ότι πρέπει να καθαριστεί οπωσδήποτε η πόλη και μου έδωσε εντολή ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καθαρίσουν με μάσκες και γάντια. Και τότε αποφάσισα να πάω στον εργολάβο. Δεν εκβίασα κανέναν. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, 500 τόνους μάζεψαν από χθες, αλλά και στον κόσμο, γιατί μόλις άδειασαν οι κάδοι, ξαναγέμισαν, που σημαίνει ότι κράτησαν τα σκουπίδια στα σπίτια τους».