Για «ωμό εκβιασμό» των εργαζομένων στην Καθαριότητα καταγγέλλουν τη Διοίκηση Τσανάκα ΚΚΕ-Λαϊκή Συσπείρωση

«Σκληρή» ανακοίνωση κατά της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την απεργία των συμβασιούχων και την «πρόσκληση» σε ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Στον δρόμο που χάραξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επέλεξε να «κινηθεί» και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ανακοινώνοντας το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017 ότι ο δήμος Καβάλας θα απευθυνθεί σε ιδιώτη εργολάβο για την αποκομιδή των σκουπιδιών (διαβάστε σχετικά εδώ) κάτι που, σύμφωνα με την καταγγελία της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί έναν κατάπτυστο «ωμό εκβιασμό» που θα μείνει στην… Ιστορία.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, η κομματική οργάνωση και η δημοτική παράταξη καλούν τον λαό της Καβάλας να μην πέσει στην «παγίδα» του κοινωνικού αυτοματισμού, να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και να παλέψει μαζί τους για τη μία και μοναδική «καθαρή» λύση που δεν είναι άλλη από την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους δήμους όλης της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΚΚΕ-Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Διοίκηση Τσανάκα στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Θα μείνει στην ιστορία της Καβάλας ο κατάπτυστος εκβιασμός της Διοίκησης Τσανάκα προς τους αγωνιζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις γιατί διαφορετικά, όπως δήλωσε χθες 27-6-17, θα δώσει εντολή σε ιδιώτη να αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ζήλεψε την «δόξα» Μπουτάρη και έτρεξε με μεγάλη σπουδή και αγωνία, με πρόσχημα πάντα την καθαριότητα της πόλης, να συνδράμει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που κατά τα άλλα αντιπολιτεύεται. Όταν όμως πρόκειται για τους αγώνες των εργαζόμενων, όλοι μαζί βάζουν στην άκρη τις υποτιθέμενες διαφορές τους, προτάσσοντας τον κοινό τους στρατηγικό στόχο: την εξυπηρέτηση των μεγαλοσυμφερόντων, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Την ώρα που βρίσκονται στο “πόδι” χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και στο δικό μας, παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυτήν την ώρα διαλέγουν οι πρόθυμοι μαζί και η διοίκηση Τσανάκα, στο δρόμο που χάραξε ο Μπουτάρης, να προχωρήσουν τα -ομολογημένα από καιρό- σχέδιά τους να παραδώσουν την καθαριότητα στους ιδιώτες – εργολάβους.

Καμιά αυταπάτη! Καμιά επανάπαυση!

Ο χώρος της καθαριότητας και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πολλά υποσχόμενο κλάδο “επενδύσεων” για μονοπωλιακούς ομίλους. Πολλοί είναι αυτοί που καραδοκούν για να απλώσουν τα χέρια τους, αφού στην προκειμένη περίπτωση “τα σκουπίδια είναι θησαυρός”.

Αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως “γόρδιος δεσμός” στη σχέση εργασίας των συμβασιούχων, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να προωθηθούν σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Τα λαϊκά στρώματα της Καβάλας να δουν καθαρά τα αντιλαϊκά σχέδια και της διοίκησης Τσανάκα και τον ταξικό χαρακτήρα της συνολικής της πολιτικής που τους στοχοποιεί.

Να μην πέσουν στην παγίδα της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού που γίνεται κάθε φορά το βολικό εργαλείο για να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική!

Να σταθούν δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου στον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, υπέγραψε μνημόνια που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Προσπαθεί να μας πείσει ότι γυρεύει μια θετική διέξοδο για τους χιλιάδες συμβασιούχους και ότι τάχα ζητάει εναγωνίως δρόμο για να μην μπούνε οι εργολάβοι στους δήμους. Αυτή την πολιτική της συγκυβέρνησης στηρίζει η διοίκηση Τσανάκα.

Ας ρωτήσουμε την κ. Τσανάκα πολύ απλά:

  • Πώς άραγε θα προκηρύξει θέσεις για πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και μάλιστα σε αριθμό ίσο με τους σημερινούς συμβασιούχους, όταν η κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση να έχει ο δήμος τέτοιο ύψος ανταποδοτικών που να καλύπτει σήμερα μέχρι τον καταληκτικό μισθό τους εργαζόμενους που θα προσλάβει;
  • Αλήθεια, πού θα τα βρει η κ. Τσανάκα τούτα τα ποσά, μέσω των ανταποδοτικών τελών, αν δεν χαρατσώσει τους δημότες μας;

Ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει. Να μετατραπούν τώρα οι προσωρινές συμβάσεις όλων σήμερα των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Έτσι μόνο δίνεται διέξοδο σε εργαζόμενους και ανάσα σε εκατοντάδες δήμους. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή είναι βούτυρο στο παντεσπάνι των ιδιωτών εργολάβων της καθαριότητας που θα το πληρώσουν τόσο το σύνολο των δημοτών όσο και των εργαζόμενων στη καθαριότητα.

Αν πραγματικά η κυβέρνηση και όσοι άλλοι καμώνονται ότι  θέλουν να κλείσουν τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, μπορούν να το καταφέρουν πολύ απλά, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει!.

Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση για την επιτυχία της απεργίας  την Πέμπτη 29 Ιούνη.

Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιά και ΟΧΙ απολύσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ.