Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Ένταση μεταξύ Βαγγέλη Παππά και Ανέστη Τσουρουκίδη για τη ΒΦΛ

Παρέμβαση και των δημοτικών συμβούλων Νίκου Μουρτασάγα και Μανώλη Κελαϊδάκη για το θέμα των Λιπασμάτων-Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για κινητοποιήσεις για να αποτραπούν τα διόδια

Ένταση επικράτησε κατά τη 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017 μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλη Παππά και του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Ανέστη Τσουρουκίδη, με αφορμή το προσχέδιο ψηφίσματος που έθεσε προς ψήφιση στο Σώμα, εν είδει ψηφίσματος, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της ΒΦΛ, ώστε να σταλεί στη συνέχεια προς την κυβέρνηση (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ο κ. Τσουρουκίδης σχολίασε ότι «δεν είναι απολυμένοι, αλλά άνθρωποι που διάλεξαν το δρόμο του αγώνα. Μέσα στο εργοστάσιο, όμως, υπάρχουν εργαζόμενοι και έξω υπάρχουν αγωνιζόμενοι. Αν θα πάτε στην είσοδο του εργοστασίου, θα δείτε ότι οι απ’ έξω ασκούν bullying στους μέσα, σ΄αυτούς που πάνε να εργαστούν. Μπορεί ο καθένας να διαλέξει το δρόμο του και τον αγώνα του, όμως αυτά τα φαινόμενα που συμβαίνουν ακόμα και τώρα στην είσοδο του εργοστασίου δεν δικαιολογούνται», δήλωσε ο ίδιος, προκαλώντας καταρχάς την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Συμπαράταξης Πολιτών Νίκου Μουρτασάγα, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτοί που είναι έξω από το εργοστάσιο είναι υπό ομηρία, αλλά με ψηλά το κεφάλι, αυτοί που είναι μέσα είναι υπό ομηρία, αλλά με χαμηλά το κεφάλι», ενώ προηγουμένως ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ζήτησε να μη γραφτεί στα πρακτικά ο χαρακτηρισμός bullying, καθώς όπως είπε, κάτι τέτοιο έχει καταρριφθεί στο Δικαστήριο.

Στη συνέχεια, όμως, υπήρξε προσωπική διένεξη μεταξύ των κ. Βαγγέλη Παππά και Ανέστη Τσουρουκίδη, με τον επικεφαλής της ΚΑΠ να κάνει λόγο για συνθήκες γαλέρας που επέβαλε η διοίκηση του εργοστασίου και τον κ. Τσουρουκίδη να υποστηρίζει ότι αυτό δεν έχει σχέση με την απόφαση κάποιων να επιστρέψουν στο εργοστάσιο, ενώ στη διένεξη μπήκε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΑΠ Μανώλης Κελαϊδάκης.

Στην επόμενη συνεδρίαση η απόφαση για κινητοποιήσεις για τα διόδια

Όσον αφορά το θέμα του σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Περιγιαλίου, η απόφαση για το αν θα γίνουν ή όχι κινητοποιήσεις από την πλευρά του δήμου Καβάλας θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα «στρώνεται ο δρόμος» για τον νομικό αγώνα.

Ωστόσο, ο Βαγγέλης Παππάς σχολίασε ότι δεν αρκεί μόνο ο δικαστικός αγώνας, αλλά πρέπει να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δε με απασχολεί αν είναι αναλογικά ή όχι τα διόδια. Έχετε καταλάβει ότι θα μπουν στην ουσία μέσα στην πόλη; Αυτός που πάει στη Νέα Καρβάλη καθημερινά για τη δουλειά του, όπως εγώ, θα πληρώνει διόδια;», αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Υπέρ των κινητοποιήσεων τέθηκαν τόσο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας όσο και ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος, ωστόσο έθεσαν τους προβληματισμούς τους τόσο για το πως θα πειστεί ο λαός της Καβάλας για να κατέβει στο δρόμο όσο και το τι θέλει η κοινωνία αναφορικά με τη μορφή ή τη θέση των διοδίων.