Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Πολλή συζήτηση αλλά καμία σαφή απάντηση για τη σύζυγο του κ. Χατζηκωνσταντίνου

Η «κόντρα» του Μάκη Παπαδόπουλου με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον δήμο «μονοπώλησε» για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με το θέμα της συζήτησης και λήψης απόφασης για την αντίδραση του Σώματος απέναντι στην Εγνατία Οδός ΑΕ που προχωρά ακάθεκτη τον σχεδιασμό της και ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τις επόμενες μέρες το νέο σταθμό διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας να μην καταλαμβάνει τελικά  τη «μερίδα του λέοντος», όπως αναμένονταν.

Με την ανάγνωση των δικαιολογημένα απόντων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώνοντας τις 3 επιστολές της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η πρώτη αφορούσε το αίτημα της Δημοτικής Παράταξης να συνταχθεί ένα ψήφισμα για τους απολυμένους των Λιπασμάτων  και να αποσταλεί στην κυβέρνηση, με τον κ. Γραμμένο να δηλώνει εξ αρχής ότι το θέμα έχει εξαντληθεί.

Επιστολή όμως  προς το Προεδρείο απέστειλε και ο Μάκης Παπαδόπουλος ο οποίος ζητά αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των συμβασιούχων, τις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν και τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται σήμερα. Ο κ. Γραμμένος είπε ότι η επιστολή του θα απαντηθεί.

Μια άλλη επιστολή παρελήφθη από το προεδρείο από την ΚΕΔΕ,  με την οποία ζητείται από τον δήμο Καβάλας επιστολή  συμπαράστασης του προς τον δήμο Μήλου,  προκειμένου αυτός να συγκεντρώσει 1 εκ. υπογραφές για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.

Η δήμαρχος Καβάλας εξέφρασε τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές και εθελοντές του AirSea Show, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας το οποίο αγόγγυστα εργάστηκε κατά τις ημέρες της διοργάνωσης, όπως είπε.

Πολύ συζήτηση για την κόντρα Παπαδόπουλου-Χατζηκωνσταντίνου και με πολλές… αποκαλύψεις!

Νωρίτερα το πρωί η δήμαρχος είχε συνάντηση με στελέχη του δήμου για το πώς πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος μετά την τελευταία εγκύκλιο για τους συμβασιούχους, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος, λέγοντας ότι η διαδικασία προβλέπει αλλαγή του Κανονισμού των δήμων. Ακόμη ανακοίνωσε ότι εκ παραδρομής δεν έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι την εισήγηση για τη ΜΕΑ.

«Έγινε μια συνεδρίαση, δώσατε το λόγο σε δημοτικό υπάλληλο με δική σας μεθόδευση και τώρα μου αφαιρείτε το λόγο.  Έγινε συζήτηση επί προσωπικού χωρίς να βρίσκομαι εδώ. Δώστε μου το δικαίωμα να μιλήσω», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο Μάκης Παπαδόπουλος, όταν ο πρόεδρος επέμενε πρώτα να δοθεί ο λόγος στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Κωστή Σιμιτσή, με τον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης να παρεμβαίνει και να καλεί τον κ. Γραμμένο να του δώσει το λόγο.

Απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο ο Παπαδόπουλος!

«Είμαι επικεφαλής δημοτικής παράταξης και πρέπει μετά από 3 χρόνια να μάθετε τον ρόλο σας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση προκαλέσατε μια συζήτηση ενώ εγώ απουσίαζα. Δώσατε το λόγο στον πρόεδρο των εργαζομένων να συνεχίσει τις συκοφαντικές του δηλώσεις. Έχω αναγνωρίσει το λάθος μου, αλλά καταδικάζω τις δηλώσεις του κ. Χατζηκωνσταντίνου περί συμβούλων αδρά αμειβόμενων, αλλά κι εσάς που κάνατε προβοκάτσια.  Αποσύρουμε την όποια εμπιστοσύνη είχαμε προς το πρόσωπό σας. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι επέστρεψαν 8 συμβασιούχοι στην Καθαριότητα και αυτό αποτελεί την επιβεβαίωσή μου ότι κάνατε τσιφλίκι σας τον Δήμο», δήλωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Γραμμένο.

Η κ. Τσανάκα ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να ανακαλέσει αμέσως τα περί «νταλαβεριών διοίκησης με το προσωπικό». «Ο δήμος είναι ένας, ενιαίος,  υποστελεχωμένος και γι αυτό κάθε φορά φροντίζουμε να στέλνουμε ορισμένους από αυτούς που προσλαμβάνονται εκεί όπου τους χρειαζόμαστε. Η περιβόητη πρόσληψη της συζύγου του κ. Χατζηκωνσταντίνου έγινε με 8μηνη σύμβαση ΑΣΕΠ.  Προσωπικό καθαριότητας χρειάζονται και τα Δημοτικά κτίρια» είπε η δήμαρχος απευθυνόμενη στον κ. Παπαδόπουλο.

Ανέσυρε το θέμα των προστίμων αυθαίρετων της πρώην νομαρχίας ο Κωστής Σιμιτσής

Θέματα επίκαιρα, αλλά και άλλα από το παρελθόν,  που δεν τα ανέμενε κανείς στη χθεσινή συνεδρίαση, έφερε προς συζήτηση ο Κωστής Σιμιτσής. «Η διοίκηση ήταν εν υπνώσει για το θέμα των διοδίων, εμείς το αναδείξαμε και χαίρομαι που η διοίκηση το προχωράει.  Φέρνω ένα άλλο θέμα τώρα.  Θυμίζω  ότι η νομαρχία είχε μαζέψει χρήματα από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων. Θα ήθελα να ακούσω αν είναι περισσότερα από 2,5 εκ. και τι γίνεται με την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων. Ακούω ότι το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα είναι πολύ κοντά να παραχωρηθεί στον ιδιώτη που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποια συμμετοχή του δήμου ώστε να κερδίσει κάτι από το project αυτό; Τι γίνεται με τη χερσαία ζώνη του λιμανιού με βάση τις εξαγγελίες του κ. Κουρουμπλή;», ρώτησε ο κ. Σιμιτσής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των διοδίων, η δήμαρχος είπε ότι προχωρά τη νομική οδό. Για το θέμα της χωροθέτησης της ΜΕΑ είπε ότι ανακοίνωσε ποιον χώρο σκέφτηκε η Δημοτική Αρχή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη χαθεί η χρηματοδότηση.

«Λίφτινγκ» στην πλατεία Ελευθερίας με τα πρόστιμα;

«Τα εισπραχθέντα από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων είναι περί τα 2,5 εκ. Έκανα συνάντηση για το θέμα με τον συγχωρεμένο Γιώργο Παυλίδη, αλλά και με τον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος είπε ότι το ποσό αυτό είναι εγγεγραμμένο στον Προϋπολογισμό της ΠΕ Καβάλας.  Ζήτησα από τον κ. Μαρκόπουλο  να αναλάβει έναντι του ποσού των  2,5 εκ.. να υλοποιήσει ένα έργο του Δήμου Καβάλας, όπως αυτό της πλατείας Ελευθερίας», είπε η δήμαρχος.

Καθαρίστρια, αλλά στη Βιβλιοθήκη η σύζυγος Χατζηκωνταντίνου;

«Είπατε ότι και τα δημοτικά κτίρια χρειάζονται καθαρίστριες, δεν είπατε όμως όλη την αλήθεια, αλλά τη μισή. Η πρόσληψη της ήταν στην Καθαριότητα και μετακινήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όταν το είπα στον κ. Χατζηκωνστανίνου, εκείνος μου είπε ότι ήταν δική σας απόφαση», επανήλθε ο κ. Παπαδόπουλος στο θέμα της διένεξης με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου, καλώντας την δήμαρχο να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως: «Πόσα χρόνια ήταν η γυναίκα του προέδρου στην Καθαριότητα; Θέλουν να το ακούσουν οι Καβαλιώτες. Δούλεψε μια ημέρα στην Καθαριότητα; Ποιος τοποθέτησε τον κ. Χατζηκωνταντίνου στη Διεύθυνση των Οικονομικών; Πόσοι είναι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στον δήμο Καβάλας; Θέλω τα ονόματά τους. Η διαδικασία είναι ΑΣΕΠ ή ο έλεγχος είναι από ΑΣΕΠ;»

Δήμητρα Τσανάκα: Μέσα στη δικαιοδοσία μου οι ορισμοί Διευθυντών  

«Δεν νομίζω ότι ο λαός ενδιαφέρεται με ποια διαδικασία διόρισα οικονομικό διευθυντή τον Χατζηκωνσταντίνου. Δεν επιλέγω εγώ τους διευθυντές. Μου ζητήθηκε μέσα σε 3 μήνες να κάνω 3 εντέλεσθαι, πράγμα απαράδεκτο, οι αλλαγές ήταν μέσα στη δικαιοδοσία μου.  Με την  επιλογή των ονομάτων από τη Κοινωφελή εργασία καμία σχέση δεν έχει ο Δήμος, τα ονόματα έρχονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ».

Βαγγέλης Παππάς: Καλό το Air Show, αλλά επικίνδυνο!

«Χαιρετίζω σαν γεγονός το ΑirSea Show  θέλω όμως να βάλω τη διάσταση του κινδύνου και ας βγω ψεύτης. Βλέπουμε ανά τον κόσμο να γίνονται ατυχήματα. Θα μπορούσατε να το περιορίσετε στο υγρό στοιχείο, χωρίς κίνδυνο.», είπε ο κ. Παππάς και ξαναέφερε το θέμα του ψηφίσματος για τους 180 απολυμένους των Λιπασμάτων, λέγοντας: «180 οικογένειες ταλαιπωρούνται, ένας χρόνος φτάνει πια, βγήκαν οι πρώτες αποφάσεις και λένε ότι οι κατηγορίες του υγιούς επιχειρηματία είναι προσχηματικές. Επαναφέρω την πρόταση του κ Ποτόλια. Είμαστε πολιτικό όργανο, αφήστε το δημοτικό συμβούλιο να εκφραστεί και η δικαιοσύνη από την πλευρά της θα κάνει τη δουλειά της».

Τελικά, σε ποια θέση εργάζεται η σύζυγος Χατζηκωνσταντίνου;

«Δεν προστατέψατε τον εαυτό σας, όταν άκουσα ανερυθρίαστα  τον πρόεδρο να μην λέει ότι εργάζεται  η γυναίκα του στην Καθαριότητα της Βιβλιοθήκης, αλλά στη Βιβλιοθήκη.  Εργάζεται ως καθαρίστρια ή σε άλλη θέση.  Να απομακρυνθεί άμεσα, γιατί η γυναίκα του προέδρου δεν πρέπει να φαίνεται τίμια, αλλά  και να είναι τίμια».

Άρης Βέρρος: Πετάξατε την μπάλα στην κερκίδα

«Τόσο εσείς, κ. δήμαρχε, όσο και ο κ. Παπαδόπουλος, καταφέρατε να στρέψετε την προσοχή αλλού και ακυρώσατε ένα ομόφωνο ψήφισμα. Είναι τραγικό να ακούω στελέχη της διοίκησης να λένε  ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για μετακινήσεις! Δηλαδή ποιος δίνει την εντολή για τις μετακινήσεις; Ξυπνάει ένα πρωί ο εργαζόμενος και λέει ότι δεν θα πάει στο αμαξοστάσιο;  Εμείς δεν είμαστε που ένα χρόνο τώρα σας ζητάμε να απαιτήσετε μόνιμο προσωπικό. Εσείς ζητούσατε μόνιμο προσωπικό, αλλά όχι από τα  ανταποδοτικά, σε άλλες υπηρεσίες. Το ψέμα είναι κοντό.  θα αποδειχθεί ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Ρεπορτάζ: Εφημερίδα Νέα Εγνατία