Δήμος Καβάλας: Μεσογειακή «συμμαχία» για καθαρές ακτές

Περιβαλλοντική δράση για τις Μεσογειακές χώρες που διοργανώνεται από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου 2017 μαζί με δήμους από 11 χώρες

Ο δήμος Καβάλας και η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής συμμετέχουν στην περιβαλλοντική δράση για τις Μεσογειακές χώρες, που διοργανώνεται από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου 2017, μαζί με δήμους από την Γαλλία, την Αλγερία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Κροατία, την Κύπρο, την Μάλτα, το Μαυροβούνιο, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, που μοιραζόμαστε όλοι την ίδια θάλασσα.

Στόχος είναι να γίνουν καθαρισμοί στις ακτές του δήμου Καβάλας, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για την μεγάλη σπουδαιότητα της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος.

Οι ακτές μας δυστυχώς είναι γεμάτες από πλαστικά/συνθετικά μικροαπορρίμματα και αποτσίγαρα. Δράσεις σαν την Εβδομάδα Μεσογείου, είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να τονιστεί η σημασία της προστασίας των ακτών μας από εμάς.

Καλούνται οι εθελοντικοί και τοπικοί σύλλογοι-ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, να καλέσουν στο 2510 451 477-839 645 για να δηλώσουν συμμετοχή.