Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Το «ψάχνουν» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΤΑΡ

Αυτοψία Καλανταρίδη στα Τενάγη για να διαπιστώσει τι είδους εργασίες εκτελούνται από τον ΤΑΡ-Ομόφωνα εγκρίθηκε το κατεπείγον θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ

Με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ, συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 μετά από κατεπείγουσα πρόσκληση του προεδρείου το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίστατο στο ότι στις 11 Ιουλίου 2017 εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», τα τεύχη διακήρυξης και βάσει της εγκυκλίου 11 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για δημοπρασίες έργων οι οποίες αν αναρτηθούν μετά τις 15 Ιουλίου 2017, θα πρέπει να αλλαχθούν οι μελέτες των έργων και να εφαρμοσθούν τα νέα περιγραφικά τιμολόγια, δηλαδή θα πρέπει να αναθεωρηθεί η μελέτη.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους μετά από τη σύντομη εισήγηση του αντιδημάρχου Δημοσθένη Τουλκίδη, από τον οποίον η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να έχει αναρτήσει τα σχέδια από το εσωτερικό του κτιρίου, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να σχηματίσουν εικόνα για το πώς θα διαμορφωθούν οι χώροι στους οποίους μελλοντικά θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Αυτοψία Καλανταρίδη στα Τενάγη για τον ΤΑΡ

Πριν τη συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος, ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος έθεσε υπόψη της διοίκησης τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του ΤΑΡ και πιο συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα  και τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας ότι γίνονται απαντλήσεις υδάτων κοντά στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, σε συνάρτηση με τη δήλωση του διευθυντή της Υπηρεσίας Υδάτων ότι δεν υποβλήθηκε σχετικό αίτημα από την Κοινοπραξία.

«Γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει κοινοποιήσει εξώδικη δήλωση προς την Κοινοπραξία,  προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εκτελούμενες εργασίες δε θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των Λασπόλουτρων Κρηνίδων, αλλά μήπως πρέπει να στραφούμε κατά της εταιρίας με ασφαλιστικά μέτρα για να διασφαλίσουμε και την μια πιθανότητα στο εκατομμύριο αυτό να συμβεί;» διερωτήθηκε ο κ. Βέρρος.

Η κ. Τσανάκα δεν απέκλεισε ο δήμος να κάνει χρήση της νομικής οδού και ανακοίνωσε ότι το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2017 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης θα επισκεφτεί τα Τενάγη για να δει προσωπικά το είδος των εργασιών που εκτελούνται. Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Καλανταρίδης, έκλεισε ραντεβού με στελέχη της Κοινοπραξίας προκειμένου να συναντηθεί μαζί τους επί τόπου, κατά συνέπεια θα ενημερώσει το Σώμα στην επόμενη συνεδρίαση για το είδος των εργασιών που γίνονται στα Τενάγη.