Τουλκίδης σε Βέρρο για το «διπλοπληρωμένο» TEDx: Ή να αποδείξει την καταγγελία ή να αποσύρει τη δήλωσή του

Δήλωση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών στο KAVALA POST - «Έωλη» η καταγγελία Βέρρου - «Απαράδεκτη σπίλωση ονόματος εταιρίας συμπολιτών μας»

Το θέμα της επιχορήγησης από τον δήμο Καβάλας με το ποσό των 7.000 ευρώ του TEDx Kavala 2017 μονοπώλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017, με τον Άρη Βέρρο να καταγγέλλει αφενός την οικονομική στήριξη σε μία «κλειστή εκδήλωση με υψηλό [σ.σ. 45 ευρώ] εισιτήριο» και αφετέρου την πληρωμή με δημοτικά χρήματα μίας κατασκευής [σ.σ. μία «μινιατούρα» του Παλαιού Υδραγωγείου από αλουμίνιο] την οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, ο ιδιώτης [σ.σ. η καβαλιώτικη εταιρία Alumik] διαφήμισε ως «χορηγία»!

Νά η επίμαχη κατασκευή που κοσμούσε το «φόντο» διεξαγωγής του TEDx Kavala 2017 που πραγματοποιήθηκε στον Φάρο της Παναγίας. Διαβάστε ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διατυπώθηκαν οι καταγγελίες Βέρρου εδώ.

Με δήλωσή του στο KAVALA POST ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών κάνει λόγο για μια «έωλη καταγγελία» που με τρόπο απαράδεκτο σπιλώνει το όνομα εταιρίας συμπολιτών μας, μια καταγγελία που ή θα πρέπει ο κ. Βέρρος να την υποστηρίξει προσκομίζοντας στον δημόσιο διάλογο επαρκή επιχειρήματα ή να την αποσύρει ως ψευδή.

Αναλυτικά, ο κ. Τουλκίδης δήλωσε στο site μας:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ Βέρρος υπέπεσε σε ένα ατόπημα το οποίο θεωρώ πως δεν τιμά έναν αυτοδιοικητικό της δικής του πείρας. Στην -θεμιτή αν και εκτός θέματος- προσπάθειά του να αιτιολογήσει την αρνητική του ψήφο σε θέμα που αφορούσε δαπάνες της Δημωφέλεια ,εξέτρεψε την κουβέντα σε συγκεκριμένη ανάθεση του δήμου καβάλας για την εκδήλωση TEDx Kavala.
Πέραν της παντελώς έωλης καταγγελίας προς την διοίκηση περί διπλοπληρωμών, για την οποία εντέλει θα μπορούσα να του καταλογίσω απλά πολιτική σκοπιμότητα, συνέχισε με απαράδεκτο τρόπο στην σπίλωση του ονόματος (λανθασμένα βέβαια), εταιρίας συμπολιτών μας.
Επειδή δεν μπορεί να αιωρείται μια δημόσια καταγγελία για απάτη του δήμου σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία, καλώ τον κ Βέρρο να αποδείξει, ειδάλλως να αποσύρει την δήλωσή του.
Όπως και ο ίδιος αναφέρει: ”……Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί σε αυτά τα πράγματα”».