Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ «αδειάζουν» τη Διοίκηση για τις μετακινήσεις προσωπικού

Ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων της Επιχείρησης με αφορμή τις διακοπές υδροδότησης σε ΔΕΠΟΣ και Άγιο Λουκά

Πολλή συζήτηση έγινε τις τελευταίες μέρες για τις εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης που σημειώθηκαν στις 24 και 25 Ιουλίου 2017 σε δύο συνοικίες της Καβάλας, τη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ) και τον Άγιο Λουκά (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ). Για το θέμα εξέδωσαν ανακοινώσεις τόσο ο Κωστής Σιμιτσής (διάστε την εδώ) όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος (διαβάστε την εδώ), ζητώντας συγνώμη από τους κατοίκους των περιοχών αυτών για την ταλαιπωρία και την έλλειψη ενημέρωσης.

Για το ίδιο θέμα «μιλούν» τώρα και οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στο όλο ζήτημα που προέκυψε, επιδίδοντας -εμμέσως πλην σαφέστατα- ευθύνες στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού που έχουν «απορρυθμίσει» τη λειτουργία της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής τους.

Να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες και αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού

«Το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ διαβεβαιώνει τους δημότες της Καβάλας ότι το έμπειρο και μόνιμο προσωπικό της Επιχείρησης δεν φέρει καμία ευθύνη για τις εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 στις συνοικίες της Νεάπολης και του Αγίου Λουκά.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να σημειώσουμε πως οι συνεχείς εσωτερικές μετακινήσεις εξειδικευμένου και άριστα καταρτισμένου προσωπικού από τις θέσεις ευθύνης τους που πραγματοποιούνται κατόπιν επιλογής και με απόλυτη ευθύνη της Διοίκησης της ΔΕΥΑ Καβάλας μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους, θέση που άλλωστε έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τόσο στον Πρόεδρο της επιχείρησης όσο και ενώπιον του ΣΕΠΕ Καβάλας, αλλά δυστυχώς ουδέποτε έχουμε εισακουστεί έως και σήμερα.

Καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας να σταματήσει τις αναιτιολόγητες και αυθαίρετες μετακινήσεις του προσωπικού, με τις οποίες αποδυναμώνονται ζωτικής σημασίας ”πόστα” της  επιχείρησης, και να συνεργαστεί καλόπιστα με το Σωματείο των εργαζομένων για την επίτευξη και πάλι της εύρυθμης λειτουργίας αυτής».