Τέρμα στις… λαθροχειρίες: «Μπαίνει» GPS στα οχήματα του δήμου Καβάλας

«Πρεμιέρα» το φθινόπωρο από τα οχήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών - Στόχος η καλύτερη διαχείριση του προσωπικού

Αρκετά συχνά γίνεται λόγος για τη χρήση -ή, καλύτερα, την κατάχρηση- των δημοτικών οχημάτων από υπηρεσιακούς παράγοντες ακόμη και από αιρετούς οι οποίοι τα «υιοθετούν» εκτός ωραρίου εργασίας ακόμη και… Σαββατοκύριακα για να εξυπηρετήσουν προσωπικές τους ανάγκες με όλους να συμφωνούν ότι πρέπει επιτέλους να «μπει» ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Ο δήμος Καβάλας «απαντά» σε αυτό με την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης των οχημάτων μέσω GPS, αρχής γενομένης από τα οχήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι διαδικασίες έχουν ήδη «κινηθεί», το σύστημα έχει παραγγελθεί και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η εφαρμογή του θα γίνει από τις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου.

Το σύστημα GPS θα «δίνει» αναφορά στη «βάση» για το πού βρίσκεται το κάθε όχημα την κάθε στιγμή, πότε κινείται και πότε σταματάει και, φυσικά, εάν «δουλεύει» εκτός… υπηρεσίας! Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η επέκταση του μέτρου σε όλα τα δημοτικά οχήματα, με στόχο όχι μόνον την καλύτερη διαχείριση του «υλικού» του δήμου αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων που θα προκύψουν από την καταγραφή των κινήσεων και τα στατιστικά στοιχεία έτσι ώστε να βελτιωθεί και η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων.