Δημοσθένης Τουλκίδης: Ο λαϊκιστής και υπερβολικός Μάκης Παπαδόπουλος έχει διαλέξει έναν δρόμο μοναχικό…

Με παράθεση στοιχείων ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών απαντά στον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας για τις παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου Καβάλας

Προ ημερών, ο Μάκης Παπαδόπουλος είχε εγκαλέσει τη Διοίκηση Τσανάκα για τον απαξιωτικό, κατά την άποψή του, τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων του δήμου Καβάλας σχετικά με παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε έναν μήνα από τώρα (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, η Δημοτική Αρχή -και συγκεκριμένα η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο Αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης– αντιμετώπισαν τους διευθυντές «με επιθετικότητα, απαξίωση και ειρωνεία» και δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους για εκτέλεση απαραίτητων τεχνικών εργασιών στα σχολικά κτίρια επικαλούμενοι την έλλειψη πόρων, την ίδια στιγμή που χρήμα αλλά και προσωπικό του δήμου Καβάλας διατίθενται για… «πανηγυράκια».

Ανενημέρωτος -με αποκλειστικά δική του ευθύνη- για το θέμα είναι ο κ. Παπαδόπουλος σύμφωνα με τον Δημοσθένη Τουλκίδη. Με δήλωσή του στο KAVALA POST ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών απαριθμεί σειρά παρεμβάσεων που εκτελεί ήδη (ή προκείται να εκτελέσει) ο δήμος Καβάλας στα σχολικά κτίρια, αφού πρώτα έχει καταγράψει ψηφιακά και ιεραρχήσει όλα τα αιτήματα των διευθυντών των μονάδων.

Ο κ. Τουλκίδης «χρεώνει» στον κ. Παπαδόπουλο «λαϊκισμό» και «υπερβολή» με μοναδικό σκοπό «την αυτοπροβολή και τη στείρα αντιπαράθεση» τη στιγμή που ο ίδιος και η παράταξή του θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη λύση των προβλημάτων του δήμου μας μέσω της «ορθής και γόνιμης κριτικής».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση Τουλκίδη:

Μοναχικός ο δρόμος που διάλεξε η ομάδα του κ. Παπαδόπουλου…

«Είναι σύνηθες για τον κ. Παπαδόπουλο να πέφτει μόνος του σε παγίδες στη προσπάθειά του να δημιουργήσει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, αναπαράγοντας τα όσα οι σύμβουλοι του του υπαγορεύουν. Το πρόβλημα είναι πως ούτε αυτός ούτε οι σύμβουλοι του έχουν περάσει μια φορά από το γραφείο μου ούτε έχουν ζητήσει να ενημερωθούν επισήμως για οτιδήποτε.

Αν το είχαν κάνει, θα γνώριζαν πως η τεχνική υπηρεσία έχει ομαδοποιήσει και οργανώσει σε ψηφιακή μορφή, όλα τα αιτήματα των σχολείων μας.

  • Θα γνώριζαν  πως η εργολαβία του 2016 για τα σχολεία είναι ήδη σε εξέλιξη.
  • Θα γνώριζαν πως οι δύο εργολαβίες (μία ανά δημοτική ενότητα) του 2017 είναι προ των πυλών.
  • Θα γνώριζαν πως οι τρεις αυτές εργολαβίες, αθροίζουν περισσότερα από 500.000€ για έργα και επισκευές στα σχολεία μας. (Ποσά τα οποία βέβαια ακόμα αναμένουμε από την κυβέρνηση)
  • Θα γνώριζαν επίσης πως πέραν τούτων, ο δήμος επισκευάζει μέσω αυτεπιστασίας μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές που δεν προβλέπονται στις εργολαβίες.
  • Θα γνώριζαν και ότι ετοιμάζεται νέα μελέτη για δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας σε όλα τα σχολεία, και προετοιμασίες για συγχρηματοδοτούμενα έργα σε άλλα κτίρια.
  • Μπορεί ίσως και να αντιλαμβανόταν την δυσκολία σύναψης συμβάσεων στο σύγχρονο περιβάλλον δημόσιας διοίκησης.

Σίγουρα πάντως θα γνώριζαν -και ίσως να αναγνώριζαν- τον καθημερινό αγώνα της σημερινής διοίκησης, και ίσως, με ορθή και γόνιμη αντιπολιτευτική κριτική θα συνέβαλαν θετικά στη βελτίωση των όποιων παραλήψεων.

Αυτό όμως δεν είναι στους σκοπούς τους.

Με μοναδικά μέσα τον λαϊκισμό και την υπερβολή, η ομάδα Παπαδοπούλου αναζητά μόνο την αυτοπροβολή και την στείρα αντιπαράθεση.

Θα είναι ένας μοναχικός δρόμος…».