«Επιστράτευση» των απανταχού Καβαλιωτών για το καλό της πόλης

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία δήμου Καβάλας-ΙΚΚΙΚ για τη δημιουργία «Δικτύου» Ακαδημαϊκών, Επιστημόνων και Διευθυντικών Στελεχών που έλκουν την καταγωγή τους από την Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2017 η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, πλαισιωμένη από τους κ.κ. Γιάννη Βύζικα και Μιχάλη Σαχσαμάνογλου, σχετικά με την πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ) να προκαλέσουν την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 την πρώτη συνάντηση των Καβαλιωτών Ακαδημαϊκών, Ερευνητών και Διευθυντικών Στελεχών που δραστηριοποιούνται εκτός Καβάλας (διαβάστε περισσότερα εδώ).

«Η γενική ιδέα είναι να κληθεί το δυναμικό της Καβάλας που βρίσκεται σε τέτοιου είδους θέσεις να προσφέρουν στην πόλη τους τη γνώση, τις ιδέες τους για το καλό της πατρίδας αλλά και του τόπου τους», σημείωσε η Δήμητρα Τσανάκα, γνωστοποιώντας ότι ήδη ο δήμος Καβάλας και το ΙΚΚΙΚ έχουν ήδη προχωρήσει σε μία πρώτη καταγραφή των Καβαλιωτών που είναι μέλη διοικήσεων Πανεπιστημίων, μέλη σε Επιστημονικές Επιτροπές των ΤΕΙ, ερευνητές αλλά και διευθυντικά στελέχη σε σημαντικές επιχειρήσεις είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού με σκοπό «τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και υποστήριξης της πόλης μας. Η δραστηριοποίηση των επιστημόνων αυτών προς τον στόχο αυτό θα προσφέρει σημαντικά οφέλη προς τη πόλη και αυτούς τους ίδιους».

«Θέλουμε να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο επιθυμούμε έναν σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΚΚΙΚ Γιάννης Βύζικας. «Για τον λόγο αυτό προτείνουμε διάφορες δράσεις, όπως τις συνεργασίες με Επιμελητήρια, με την Περιφέρεια και άλλους φορείς, συνεργασίες που θα προχωρήσουν άμεσα. Μια από αυτές είναι να δικτυώσουμε ανθρώπους, φορείς με την πόλη. Διότι έχουν άπειρη γνώση αυτοί οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Αυτή η έρευνά μας κράτησε 13-14 μήνες και από τη πρώτη στιγμή την ”αγκάλιασε” η δήμαρχος», είπε ο Αντιπρόεδρος του ΙΚΚΙΚ Μιχάλης Σαχσαμάνογλου. «Ήταν μια καταγραφή πολύ δύσκολη. Τελικά, βρήκαμε 75 Καβαλιώτες που δραστηριοποιούνται σε ιδρύματα και κέντρα έρευνας σε όλο τον κόσμο και έχουν πολύ σημαντικές θέσεις! Περίπου 35 από αυτούς θα βρίσκονται στη Καβάλα την Παρασκευή για να ξεκινήσει η δραστηριότητα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βύζικας πρότεινε επίσης να καθιερωθεί η «Μέρα Καβαλιωτών Επιστημόνων».