Νέα συνάντηση Ανεξάρτητων Ελλήνων Καβάλας με τη δήμαρχο

Η Δήμητρα Τσανάκα ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος για πάνω από μια ώρα για θέματα της Καβάλας

Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017 επαναλήφθηκε και ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Καβάλα Γιώργου Χαρπαντίδη, Ανδρέα Καραγιώργη και Γιώργου Τσακίρη με την Δήμαρχο Καβαλας και Δήμητρα Τσανάκα, με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου.

Στην άνω της μίας ώρας συνάντηση, η κα Δήμαρχος παρουσίασε στα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. τις προτάσεις και το σχεδιασμό του Δήμου Καβάλας όσον αφορά στους τέσσερις (4) κυρίως στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

  • Τον τομέα του Τουρισμού –Πολιτισμού
  • Τον αγροδιατροφικό τομέα (συμπεριλαμβανομένης της αλιείας) και την μεταποίηση
  • Τον τομέα της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, και
  • Τον τομέα του Βιώσιμου Δήμου (με αναφορά στην κοινωνική πρόνοια και το περιβάλλον)

Συζητήθηκαν (μεταξύ άλλων) η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού Καβάλας, η πορεία της υλοποίησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Δράμας – Καβάλας (Ε61), η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β’», η παραχώρηση χερσαίας ζώνης του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος», της ακτής Καλαμίτσας και του κτιρίου του πρώην Πρωτοδικείου στον Δήμο Καβάλας, η αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην νοσοκομείου αλλά και του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», ο σχεδιασμός για την υδροδότηση της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης και του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού συστήματος στον κάμπο Φιλίππων.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση της Αναπτυξιακής Ατζέντας του Δήμου Καβάλας στα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. οι οποίοι και δεσμεύθηκαν για την προώθηση των ζητημάτων που συζητήθηκαν στα κεντρικά όργανα του κινήματος, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Δελτίο Τύπου