Κακά τα μαντάτα για τους συμβασιούχους του δήμου Καβάλας: Ο Επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής τους!

«Δεν με καλύπτει η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών» απάντησε στους εργαζόμενους και τους συμβούλεψε να προσφύγουν δικαστικά

Ξαφνικά, το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017 οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην Καθαριότητα του δήμου Καβάλας προχώρησαν σε στάση εργασίας για τον λόγο ότι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα ενάμιση μήνα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο αμαξοστάσιο του δήμου. Εκεί, συνάντησαν τόσο τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Ανέστη Τσουρουκίδη όσο και τη δήμαρχο Καβάλας. Κατόπιν, επισκέφθηκαν τον Επίτροπο για να του ζητήσουν να υπογράψει τα εντάλματά τους και να μπορέσουν να πληρωθούν. Φευ…

Ο Επίτροπος Καβάλας τούς ανακοίνωσε ότι δεν υπογράφει τη μισθοδοσία του, αφού σύμφωνα με τους εργαζομένους ισχυρίστηκε ότι «όλες οι συμβάσεις είναι παράνομες», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr.




«Δεν υπογράφω τίποτα έπρεπε να μείνετε 3 μήνες άνεργοι», φέρεται να είπε ο επίτροπος και απευθυνόμενος στους συμβασιούχους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, τους είπε: «Κανένας υπουργός δεν μπορεί να κάνει τίποτα όσες εγκυκλίους και αν βγάλουν. Η νέα εγκύκλιος δεν με καλύπτει. Δεν στηρίζονται πουθενά τα έγγραφα που βγάζει το υπουργείο».

Σύμφωνα με τους συμβασιούχους, ο Επίτροπος μάλιστα τους κάλεσε να πάνε στα δικαστήρια για να δικαιωθούν για τις νέες συμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι του στην υπόλοιπη χώρα.

Φώτο αρχείο από συμμετοχή των συμβασιούχων της Καβάλας σε πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ