Θρησκευτικός… πόλεμος μεταξύ Άρη Βέρρου και Γιώργου Γραμμένου

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών κατηγόρησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ότι κρίνει εν απουσία του το αν πιστεύει στον Θεό ή όχι λέγοντας ότι «έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια»

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ του προέδρου του Σώματος Γιώργου Γραμμένου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών Άρη Βέρρου, με αφορμή τη συζήτηση για το ψήφισμα υπέρ του Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου για την ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).

Ο κ. Βέρρος, του οποίου η παράταξη αποχώρησε από τη συζήτηση (διαβάστε σχετικά εδώ) κατηγόρησε τον κ. Γραμμένο για σχολιασμούς εν απουσία του που αφορούν στο αν πιστεύει στον Θεό ή όχι, λέγοντας μάλιστα ότι «δικαιωθήκαμε που δεν συναινέσαμε να εκλεγεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Ο κ. Γραμμένος έχει παρεκτραπεί, έχει ξεφύγει, έχει ξεπεράσει τα όρια. Σχολίασε για το αν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι πιστεύουν ή κάνουν τον σταυρό τους. Δεν πρέπει να σε αποκαλώ “αγαπητό” κύριε πρόεδρε» είπε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, προσθέτοντας ότι «το αν πιστεύεις το δείχνεις κάθε λεπτό στη ζωή σου, όχι στις κάμερες».

«Καταρχάς δε θα μου μιλάς στον ενικό και δεν έκρινα το αν πιστεύεις ή όχι» ήταν η άμεση απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για να προσθέσει ότι «ο ελληνικός λαός εξέλεξε άθεο πρωθυπουργό, αφού το κατοχυρώνει το Σύνταγμα. Συνεπώς είναι δικό σας θέμα και δικαίωμά σας να κάνετε τον σταυρό σας ή όχι. Δεν σας κατηγόρησε κανείς για τα προσωπικά σας πιστεύω», είπε ο κ. Γραμμένος, με το περιστατικό να λήγει χωρίς περαιτέρω συνέχεια.