Μάκης Παπαδόπουλος: Πανελλήνια επιτυχία της Αναπτυξιακής Καβάλας το ΕΠ Αλιείας

Ο Τόπος της Ζωής μας χαιρετίζει την έναρξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος και καλεί τον δήμο Καβάλας να συμμετέχει με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή για την Καβάλα

Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 που πρόκειται να υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος χαιρετίζει την υλοποίησή του τονίζοντας τα οφέλη που μπορεί να έχει στην οικονομία της περιοχής μας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας όμως, κρούει τον «κώδωνα» στη Δημοτική Αρχή ότι θα πρέπει να δουλέψει με συστηματικότητα επάνω σε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό γύρω από το ΕΠ Αλιείας, έτσι ώστε να προτείνει λύσεις για τη μεταποίηση στον αλιευτικό τομέα, την ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στη θάλασσα, τον εκσυγχρονισμός και τη δημιουργία υποδομών και αναπλάσεων στο θαλάσσιο μέτωπο του δήμου κ.ά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Τόπου της Ζωής μας.

Μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Καβάλας για την αλιεία

«Στις 2 Νοεμβρίου 2016 είχαμε επισημάνει με ανακοίνωσή μας τη σημασία του ειδικού μονοταμειακού προγράμματος για την αλιεία που είχε εγκριθεί από το ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛ 2014-2020) μετά από την επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια και τη συστηματική δουλειά της Αναπτυξιακής Καβάλας. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του που εγκρίθηκε σε ολόκληρη τη χώρα!

Ένα χρόνο μετά περίπου, η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΑΛ 2014-2020 ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, διοργανώνοντας στην Καβάλα τη 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠΑΛ την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη υλοποίησης ολόκληρου του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αλιεία για αυτή την προγραμματική περίοδο (2014-2020).

ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, καθώς έχει διαθέσιμες σημαντικές χρηματοδοτήσεις που θα φτάσουν τα 7 εκατ. ευρώ μαζί με την ιδιωτική συγχρηματοδότηση. Είναι βέβαιο ότι μπορούν στο πρόγραμμα να ενταχθούν άμεσα τόσο ιδιωτικές επενδύσεις όσο και δημόσια έργα, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ!

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ώστε να συμβάλλει και εκείνη με προτάσεις, δράσεις και στόχους στην προετοιμασία τέτοιων προγραμμάτων.

Μέχρι τώρα, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΠΟΡΟΙ και δεν υλοποίησε καμία δράση για να προωθήσει την αξιοποίησή τους.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Η “γαλάζια” μας πόλη μπορεί να ξαναδεί με άλλη, πιο σύγχρονη ματιά θέματα όπως η μεταποίηση στον αλιευτικό τομέα, η ανάπτυξη του τουρισμού με έμφαση στη θάλασσα, ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία υποδομών και αναπλάσεων στο θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου.

ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος για την αλιεία».