Στον δήμο Καβάλας «καίγονται» για… είδη χειροτεχνίας! [φωτογραφία-έγγραφα]

Με διαδικασίες (υπέρ)εξπρές (!) αναρτήθηκε πρόσκληση προς τους επαγγελματίες για κατάθεση προσφορών προμήθειας μέσα σε... 24 ώρες!

Ερωτηματικά προκαλεί στους βιβλιοχαρτοπώλες της Καβάλας η «σπουδή» της Δημοτικής Αρχής να προμηθευτεί άμεσα (πιο… άμεσα δεν γίνεται) αναλώσιμα είδη χειροτεχνίας (εργαστηρίων-εκδηλώσεων) αναρτώντας τη σχετική πρόσκληση για κατάθεση προσφορών την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 και τη διορία να λήγει στις 08:30 το πρωί της… επομένης μέρας, δηλαδή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017!

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών του δήμου Καβάλας αφορούσε στην προμήθεια διαφόρων ειδών όπως σπρέι, κόλλες, σπάγκους, ταινίες κ.ά., προϋπολογισμού 6.929,74€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Νά και το σχετικό Screen Shot από το (νέο) site του δήμου Καβάλας που δείχνει την… εγγύτητα των ημερομηνιών δημοσίευσης της πρόσκλησης και διενέργειας του διαγωνισμού:

Οι ενστάσεις και τα ερωτηματικά των ανθρώπων του κλάδου που δραστηριοποιούνται την πόλη μας δεν αφορούν σε αυτήν καθαυτή την πρόσκληση, αλλά στο ασυνήθιστα σύντομο χρονικό διάστημα που αφήνει ως περιθώριο σε έναν επαγγελματία που εμπορεύεται τα συγκεκριμένα υλικά και που ενδεχομένως θα ήθελε να καταθέσει τη δική του προσφορά αφενός να το μάθει και αφετέρου να συμπληρώσει το έντυπο του προϋπολογισμού και να το καταθέσει στην Επιτροπή μαζί με όλα τα υπόλοιπα (πολλά) δικαιολογητικά που απαιτούνται (από υπεύθυνες δηλώσεις και αντίγραφα βεβαιώσεων μέχρι… τεχνική έκθεση).

Διαβάστε την πρόσκληση εδώ και το έντυπο του προϋπολογισμού με την ανάλυση των ειδών εδώ.