Απάντηση Καλανταρίδη σε ΠΝΟΗ: Επιστρέφω τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στους εμπνευστές τους

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών δηλώνει δικαιωμένος από την επιλογή του να πράξει το χρέος του ως δημοτικός σύμβουλος έχοντας καταγγείλει παρατυπίες στις προσλήψεις για το Πρόγραμμα ΣτηρίΖΩ

Φανερά ενοχλημένος από την «αιχμηρή» ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια (διαβάστε την εδώ) η οποία καταφέρονταν εναντίον προσάπτοντάς του κατηγορίες για «εμπάθεια», «απολυτότητα» και «απερισκεψεία», ο Ηλίας Καλανταρίδης αποφασίζει να επιστρέψει τους «προσβλητικούς αυτούς χαρακτηρισμούς στους εμπνευστές τους».

Με γραπτή δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καβάλας (δημοτικός σύμβουλος, κατά το επίμαχο διάστημα της καταγγελίας του στις Αρχές) διευκρινίζει ότι ο ίδιος ουδέποτε κατέθεσε μήνυση (αυτό έγινε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών) κατά του Συλλόγου της ΠΝΟΗΣ και δηλώνει δικαιωμένος από την επιλογή του να καταγγείλει, ως όφειλε, τις «παρατυπίες» στη διαδικασία προσλήψεων του Προγράμματος ΣτηρίΖΩ, αφού η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας εν τέλει ζήτησε επαναμοριοδότηση και ανακατάταξη του συνόλου των υποψηφίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Καλανταρίδη.

Έκανα το καθήκον μου ως δημοτικός σύμβουλος…

«Την Τρίτη 26/09/2017 δημοσιοποιήθηκε δελτίο τύπου του ΔΣ του συλλόγου ΠΝΟΗ το οποίο καταφέρεται εναντίον μου χρησιμοποιώντας ανακρίβειες καθώς επίσης και προσβλητικούς προς το πρόσωπο μου χαρακτηρισμούς. Αν και έχω μάθει στη ζωή μου να μη χαρακτηρίζω τους άλλους δε μπορώ παρά να επιστρέψω τους προσβλητικούς αυτούς χαρακτηρισμούς στους εμπνευστές τους.

Επίσης όσον αφορά την ουσία των γεγονότων, το λιγότερο το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζουν οι γράφοντες είναι ότι ουδέποτε υπήρξε μήνυση από μέρους μου, αλλά η διαδικασία κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από αναφορά στην οποία προχώρησα διαπιστώνοντας κατά τη γνώμη μου αναντιστοιχίες στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για το πρόγραμμα «Στηρίζω», εκτός αν το γνωρίζουν αλλά για τους δικούς τους  σκοπούς προτίμησαν να το αποκρύψουν.

Τέλος σχετικά με το βάσιμο ή μη της αναφοράς μου θα ήθελα να παραπέμψω τον κάθε ενδιαφερόμενο στο αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας στην οποία προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (έγγραφο με αρ. Πρωτ. 4.10506/οικ.6.1625/04-04-2014) η οποία, αφού ερεύνησε την υπόθεση, απεδέχθη ότι υπήρξαν ενδείξεις παρατυπίας ως προς τη διαδικασία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης καθώς και ως προς τη μοριοδότηση και κατάταξη των υποψηφίων και προς αποκατάσταση των παραπάνω ζήτησε 1ον) την επαναμοριοδότηση και κατάταξη του συνόλου των υποψηφίων και 2ον) την γραπτή ενημέρωση αυτής σχετικά με την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας.

Έκανα το καθήκον μου ως δημοτικός σύμβουλος αντιλαμβανόμενοςτο χρέος μου απέναντι στους συνδημότες μου. Το πόρισμα στο οποίο αναφέρομαι δικαίωσε απόλυτα την αναφορά μου. Η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης ουδέποτε με ενδιέφερε ούτε και προφανώς αποσκοπούσα σε αυτήν».