Ηλίας Καλανταρίδης: Δε θα κάναμε την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη σε… καφενείο

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καβάλας απαντάει σε όλους όσοι θεωρούν πρόκληση τη διάθεση 12.000 ευρώ για την τελετή-Τι λέει για το γεύμα, τη μοκέτα υποδοχής και το... πολιτικό όφελος

Πολύς ο λόγος για το ποσό το οποίο θα ξοδέψει ο δήμος Καβάλας για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηλίας Καλανταρίδης απαντάει στους επικριτές που κάνουν λόγο για υπερβολικό ποσό και για πρόκληση να διαθέτει ο δήμος 12.000 ευρώ για την τελετή, ενώ κάνει λόγο και για πολιτικό παιχνίδι το οποίο ευτελίζει «το μεγαλύτερο γεγονός που έχει ζήσει η πόλη για δεκαετίες ολόκληρες».

Παράλληλα, τονίζει ότι επί της ουσίας έγινε πολύς λόγος για το τίποτα, καθώς όλα γίνονται βάσει του πρωτοκόλλου, «σαν να έχουμε ένα νέο Πρωθυπουργό που έρχεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση μιας χώρας», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Καβάλας ποτέ δε θα «έκοβε» λεφτά από την κοινωνική πολιτική για οποιαδήποτε εκδήλωση.

«Περίπου 12.000 ευρώ θα διατεθούν για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη και ο κ. Ποτόλιας (διαβάστε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης εδώ) είπε ξεκάθαρα ότι είναι άθεος και πιστεύει ότι δεν πρέπει να δοθούν αυτά τα λεφτά. Από ‘κει και μετά για όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν το θάρρος να το πουν, ευτελίζουν το μεγαλύτερο γεγονός που έχει να ζήσει η πόλη και ο δήμος για δεκαετίες ολόκληρες.

»Εδώ μιλάμε για την ενθρόνιση του νέου θρησκευτικού ηγέτη που γίνεται βάσει του πρωτοκόλλου, σαν να έχουμε ένα νέο Πρωθυπουργό που έρχεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση μιας χώρας. Άρα προβλέπονται τιμές αρχηγού κράτους. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα έξοδα; Έγινε μεγάλος λόγος για τη μοκέτα υποδοχής των 400 ευρώ. Τι το κάναμε, παζάρι; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Βεβαίως συμφωνεί με το δώρο του Σταυρού στον νέο Μητροπολίτη και ο κ. Σιμιτσής, όμως χαρακτήρισε gourmet τον προϋπολογισμό των 6.000 ευρώ για το γεύμα».

Όπως εξηγεί ο κ. Καλανταρίδης στην τελετή ενθρόνισης θα παρευρεθούν 200 και πλέον καλεσμένοι σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν με τον Τοποτηρητή της Μητρόπολης, αφού ο δήμος δεν γνωρίζει πως γίνεται αυτή η διαδικασία. «Επειδή είναι περίοδος νηστείας, το μενού θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Δε θα πάμε στο καφενείο του χωριού για να κάνουμε αυτή την τελετή. Το γεύμα αυτό θα δοθεί σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Καβάλας και το κόστος για κάθε άτομο θα είναι 30 ευρώ.

»Μπορεί να ακούγονται πολλά για αυτήν την τιμή, όμως ο δήμος Καβάλας δε στερεί τον κόσμο απ΄ αυτά τα χρήματα. Δίνει και θα δίνει πολλά χρήματα στον κοινωνικό τομέα, καλύπτοντας πολλούς τομείς. Θεωρώ πως το μόνο που θα πετύχουμε βγάζοντας στα… εφτά παζάρια την ενθρόνιση του Μητροπολίτη, είναι να κάνουμε κακό. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε για το πολιτικό μας όφελος διαδικασίες που τις κάνουμε κουρέλι», όπως τόνισε.