Μάκης Παπαδόπουλος: Εμείς δεν ασχολούμαστε με τα κοινά για να ζήσουμε το πολυτελές μας όνειρο με τα χρήματα του δήμου

Ανταπάντηση του Τόπου της Ζωής μας στη διοίκηση Τσανάκια κατηγορώντας την ότι «ενδιαφέρεται περισσότερο για το μικροπολιτικό κουτσομπολιό παρά για τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου»

Στον απόηχο του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της διοίκησης του δήμου Καβάλας και της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Τόπος της Ζωής μας με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο.

Αυτή τη φορά η παράταξη ανταπαντά αιχμηρά στην ανακοίνωση της διοίκησης Τσανάκα (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ), λέγοντας ότι «εμείς δεν ασχολούμαστε με τα κοινά για να ζήσουμε το πολυτελές μας όνειρο με τα χρήματα του Δήμου ούτε “ξεπουλάμε” συνεργάτες ούτε πηγαίνουμε “όπου φυσάει ο άνεμος” των προσωπικών μας συμφερόντων», ενώ επικαλείται τις «ιδιωτικές συναντήσεις» της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα με υπουργικά στελέχη τα οποία βρέθηκαν στην Καβάλα για να ρωτήσει «τι κέρδισε η Καβάλα από αυτές».

Διαβάστε αναλυτικά την ανταπάντηση του Τόπου της Ζωής μας

Η δραστηριότητα και η ανεξαρτησία της παράταξής μας ενοχλούν όσους κρατάνε τον τόπο μας «χαμηλά»…

Ο ισχυρισμός της Δημοτικής Αρχής ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις των φορέων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής δεν είχαν νόημα δεν είναι αληθής. Εμείς γνωρίζουμε ότι αρκετοί φορείς και όλοι οι Δήμοι (εκτός από τον Δήμο μας βέβαια…) έκαναν δημόσιες παρεμβάσεις, έχοντας τους αρμόδιους Υπουργούς και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών απέναντί τους, ώστε να εξασφαλίσουν δημόσιες δεσμεύσεις. Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε και εμείς να τοποθετηθούμε δημόσια, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προτάσεις που συνδέονται με τις ανάγκες του τόπου μας. Δεν πήγαμε στο συνέδριο, για να κάνουμε σχόλια ή να λέμε εξυπνάδες…

Εμείς ξέρουμε ότι η δυναμική δημόσια παρέμβαση των εκπροσώπων της Δράμας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επηρέασε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού να δεσμευτεί για τη μελετητική ωρίμανση της σύνδεσης Δράμας-Αμφίπολης. Ποιες δεσμεύσεις εξασφάλισε σε «ιδιωτική» σύσκεψη η Δήμαρχος Καβάλας για τη χρηματοδότηση της Περιμετρικής της Καβάλας και του οδικού άξονα Ε61; Ποια σχέδια αξιοποίησης παρουσίασε η Δήμαρχος  κατά την προσωπική επίσκεψη της Υφυπουργού Οικονομικών στην Καβάλα; Κανένα.

Για ποιο θέμα πάνω στον τουρισμό και τον πολιτισμό μίλησε η Δήμαρχος Καβάλας; Εμείς ξέρουμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε δημόσια για χρηματοδότηση του Δήμου Δράμας για 3 χρόνια μέσω ΕΣΠΑ για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Μίλησε η Δήμαρχος για το Φεστιβάλ Φιλίππων, την ολοκλήρωση των έργων στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, για τη σύσταση του φορέα διαχείρισης και για την περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου της ΟΥΝΕΣΚΟ; Μίλησε για προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή μας; Τι είδους δεσμεύσεις απέσπασε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις για όλα αυτά; Ή μήπως δεν τα έθεσε, που είναι και το πιθανότερο; Γιατί μίλησαν ο Δήμαρχος Θάσου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων για τον τουρισμό; Δεν ικανοποιήθηκαν από τις «κατ’ ιδίαν συναντήσεις»;

Έχουν περάσει 3 χρόνια και η Δημοτική Αρχή δεν έχει προετοιμαστεί με συγκεκριμένα σχέδια για κάθε διεκδίκηση! Κάθε φορά που κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες ζητάνε ένα σχέδιο αξιοποίησης, δεν έχει να τους δώσει τίποτα! Μόνο συναντήσεις, συσκέψεις και… φωτογραφίες!

Είναι συνηθισμένο πια η Δήμαρχος Καβάλας να αλλάζει τη δημόσια συζήτηση, όποτε δυσκολεύεται να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που της θέτουμε. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ενδιαφέρεται περισσότερο για το μικροπολιτικό κουτσομπολιό παρά για τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

Από ‘κει και πέρα, το να εμπλέκεται και να εκφράζει άποψη για τις εσωτερικές διαδικασίες μίας παράταξης αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ. Δεν μπορεί να γνωρίζει γεγονότα και καταστάσεις, συνεπώς δεν της επιτρέπεται να εκφράζει ανεύθυνα απόψεις και κρίσεις για εσωτερικά ζητήματα μίας παράταξης, που δεν τα γνωρίζει.

Θα ήταν δε προτιμότερο να κοιτάξει την αποσύνθεση της δημοτικής της ομάδας, τις παραιτήσεις Αντιδημάρχων με καταγγελίες και την απροθυμία των στελεχών της να αναλάβουν θέσεις διοίκησης. Ας τα κοιτάξει αυτά πρώτα, καθώς επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες.

Είναι προφανές ότι κάποιοι ενοχλούνται επειδή δεν έχουμε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από κανέναν και επειδή έχουμε την ικανότητα να παράγουμε πολιτική. Αν δεν είναι κατανοητό σε κάποιους ότι είμαστε εδώ για να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε τους πολίτες, είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά τι να μας πει η Δήμαρχος, που δεν αφήνει ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να κατηγορήσει τους άλλους (όποιοι και να είναι αυτοί) και να μοιράσει τους δημότες σε «καλούς» και «κακούς»;

Ας μην εκλαμβάνεται ωστόσο από κάποιους είτε στον Δήμο είτε που συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου ως «αδυναμία» η μέχρι τώρα στάση μας. Η απόφαση να μην συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας στις εκλογές του Επιμελητηρίου πάρθηκε για να προστατευτεί η ανεξαρτησία μας και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις και ταυτίσεις με κάποιον από τους συνδυασμούς του Επιμελητηρίου. Όποιος δημοτικός σύμβουλος επιθυμούσε να κατέβει υποψήφιος μπορούσε κάλλιστα να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ασχοληθεί με τις εκλογές στο Επιμελητήριο, παραμένοντας φυσικά μέλος της παράταξης. Εννοείται πως όλα τα μη εκλεγμένα μέλη της δημοτικής μας παράταξης είχαν κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουν όπου επιθυμούσαν, όπως και έγινε.

Ας μην βιάζονται λοιπόν κάποιοι και κάποιες να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα. Οι ανακρίβειες και τα ψέματα που ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν καθαρά για επικοινωνιακή κατανάλωση και θα απαντηθούν στον κατάλληλο χρόνο μετά τις εκλογές.

Εμείς δεν ασχολούμαστε με τα κοινά για να ζήσουμε το πολυτελές μας όνειρο με τα χρήματα του Δήμου ούτε «ξεπουλάμε» συνεργάτες ούτε πηγαίνουμε «όπου φυσάει ο άνεμος» των προσωπικών μας συμφερόντων…