Αναστασία Ιωσηφίδου: Αυτή είναι η μαγκιά της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ…

«Μάχη» για τις χορηγίες του TAP σε συλλόγους και φορείς-Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υπεραμύνθηκε της αποδοχής της χορηγίας για το Cosmopolis, «αντισταθμίζοντάς» την με το «άκυρο» που έριξε στην Κοινοπραξία για το Εσκί-Καπού

Ενημέρωση για τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, με θέμα την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ) έκανε η κ. Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017.

Η κ. Τσανάκα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, όσον αφορά τη στάση της Κοινοπραξίας σχετικά με την αλλαγή όδευσης του αγωγού, ενώ ζήτησε εκ νέου από τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την εταιρία για το εν λόγω θέμα. Παράλληλα, εξέφρασε έμμεσα τη δυσαρέσκειά της για την απουσία των βουλευτών της Καβάλας από τη συνάντηση, ενώ δήλωσε ότι ο δήμος Καβάλας θα επικαιροποιήσει το ψήφισμα για την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής όδευσης, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες κινήσεις της εταιρίας, τις οποίες χαρακτήρισε ως προκλητικές, με τον Βαγγέλη Παππά από την ΚΑΠ να σημειώνει ότι δεν αρκεί μόνο ένα ψήφισμα, αλλά μια μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας της Καβάλας.

Οι χορηγίες και η «μαγκιά της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους της παράταξης Καβάλα-Ανοιχτή Πόλη Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος τόνισε ότι τα αντισταθμιστικά της Κοινοπραξίας δεν έχουν ουσία, μπροστά σε μια επένδυση η οποία επηρεάζει αρνητικά μια πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και πρότεινε, μέχρι να αλλάξει η όδευση, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης να μη δέχονται χορηγίες από την Κοινοπραξία.

Ο Άρης Βέρρος από τη Συμπαράταξη Πολιτών υπενθύμισε ότι «μέχρι και ο δήμος Καβάλας δέχτηκε χορηγία και συγκεκριμένα η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έλαβε 15.000 ευρώ για το Cosmopolis του 2017», με την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου να απαντάει κατά την τοποθέτησή της ότι «αυτή είναι η μαγκιά της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, να δέχεται τη χορηγία, αλλά ταυτόχρονα να είμαστε υπέρ της αλλαγής της όδευσης. Να σας πω εδώ ότι ήδη ως ΔΣ, αρνηθήκαμε στην Κοινοπραξία και μάλιστα ομόφωνα την παραχώρηση χώρου στο Εσκί-Καπού για την κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου».

Να σημειωθεί ότι την επικαιροποίηση του ψηφίσματος για την αλλαγή όδευσης δεν την ψήφισε ο Χρήστος Ποτόλιας από τη Λαϊκή Συσπείρωση, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο τον οποίο αντιμετωπίζει συνολικά ο δήμος Καβάλας τη στάση της Κοινοπραξίας και τις πρακτικές της.