Χρήστος Ποτόλιας: Για να μην εκτεθεί… λογιστικά η διοίκηση Τσανάκα «την πληρώνουν» οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες της Λαϊκής Συσπείρωσης, η μισθοδοσία Νοεμβρίου θα καταβληθεί στις 27/12/2017 αντί στις 10/12/2017 που είναι η κανονική ημερομηνία, επειδή η δόση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ δε θα έρθει έγκαιρα

Κριτική στη διοίκηση Τσανάκα, καθώς και στην κυβέρνηση, ασκεί η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της Χρήστος Ποτόλιας, με αφορμή την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, με την παράταξη να υποστηρίζει ότι ο μισθός των εργαζομένων θα καταβληθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 αντί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 που είναι η κανονική ημερομηνία, επειδή η δόση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ δε θα έρθει έγκαιρα.

Η δημοτική παράταξη με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι δήμοι μπορούν να πληρώσουν από άλλο κωδικό, όμως δεν το κάνουν «γιατί δεν στέκεται λογιστικά» και απαιτεί τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου (πρόγραμμα  ΕΣΠΑ) για την πληρωμή τους πριν από τις γιορτές, καθώς, από ό,τι διαφαίνεται, για άλλη μια φορά θα παίξουν πινγκ-πονγκ στις πλάτες τους Κυβέρνηση και Δήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μισθοδοσία για το μήνα Νοέμβριο θα καταβληθεί στις 27/12/2017, στην καλύτερη περίπτωση, αντί στις 10/12/2017 που είναι η κανονική ημερομηνία, επειδή η «δόση» από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν θα έρθει έγκαιρα. Μολονότι δίνεται η δυνατότητα από το νόμο οι Δήμοι να πληρώνουν τη μισθοδοσία από ίδια χρήματα, εντούτοις δεν το κάνουν, καθότι, εβρισκόμενοι στο τέλος του οικονομικού έτους, μια τέτοια λύση θα εξέθετε λογιστικά (!) την υπηρεσία.

Το μπαλάκι στις πλάτες των εργαζόμενων σε όλο του το μεγαλείο. Από τη μία η κυβέρνηση νομοθετεί για πληρωμή από άλλο κωδικό, μέχρι να έρθουν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, τα οποία όμως τα καθυστερούν, από την άλλη οι Δήμοι, που ναι μεν μπορούν να πληρώσουν από άλλο κωδικό, δεν το κάνουν όμως γιατί δεν «στέκεται» λογιστικά.

  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή του μισθού των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς πριν τα Χριστούγεννα. Οι μισθοί των εργαζόμενων, τα δεδουλευμένα τους, η ζωή τους δεν μπορεί να δεσμεύονται και να εξαρτώνται από τερτίπια ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Δήμους, που στην ουσία «κόβουν και ράβουν» στις πλάτες των εργαζόμενων σε αγαστή συνεννόηση και συνεργασία
  • Απαιτούμε αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα