Πώς συνδέονται Καβάλα, Κίνα και… Cosmopolis;

Ο δήμος Καβάλας «πόνταρε» πολλά στο ταξίδι στην Κίνα και στην αδελφοποίηση με την πόλη Σεντζέν - Το επόμενο «άνοιγμα» θα είναι στην τουριστική αγορά του Ισραήλ

Ενθουσιασμένη, όσον αφορά τα αποτελέσματα και τα εν δυνάμει οφέλη για την Καβάλα, επέστρεψε από την Κίνα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Όπως είπε στην αναφορά της για το ταξίδι που έκανε πριν από λίγες ημέρες: «Από όσα ταξίδια έχω κάνει αυτό ήταν το πιο εντυπωσιακό. Πηγαίνοντας εκεί για το Φεστιβάλ αδελφοποίησης πόλεων, βρήκαμε μια πόλη με μια ιστορία μόλις 37 χρόνων και 20 εκατομμύρια νέους ανθρώπους, να εκτείνεται σε 160 χιλιόμετρα, τη Σεντζέν, την “καρδιά” όλων των ηλεκτρονικών κατασκευών ολόκληρης της Κίνας.

»Η υποδοχή που μας έκαναν ήταν φανταστική. Η Καβάλα ήταν η τιμώμενη πόλη. Σίγουρα θα πρέπει να επωφεληθούμε από όλη αυτή την εκδήλωση της αδελφοποίησης και μάθαμε πως για να  το κάνουμε έπρεπε να πάμε και να δούμε τα πράγματα από κοντά. Γιατί αυτό που μετράει είναι η προσωπική επαφή και οι δημόσιες σχέσεις. Μάλιστα, τα χορευτικά συγκροτήματα από την κινεζική πόλη είναι φέτος προσκεκλημένα στο Cosmopolis, κάτι που δέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

»Εξαιρετική εντύπωση έκανε η παρουσίαση του συγκροτήματος του Μανώλη Παργεντάκη, ιδιαίτερα με το τραγούδι “Μισιρλού” που ξετρέλανε όλους τους Κινέζους, όπως το ίδιο συνέβη και με την ορχήστρα της Νυρεμβέργης που τους άφησε άφωνους.

»Θα συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία με την Σεντζέν, όπως και με την Αγία Πετρούπολη και το Ντέρχαμ. Είπα στην κ. Ιωσηφίδου να ετοιμαστεί για να ανοίξει δρόμους επικοινωνίας και με το Ισραήλ».