ΕΜΙΤΤ 2018: Δεν θα πάει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, «παίζεται» η συμμετοχή του Επιμελητηρίου

Ορατή η πιθανότητα να μην εκπροσωπηθεί φέτος η Καβάλα σε μια από τις μεγαλύτερες Τουριστικές Εκθέσεις στον κόσμο κυρίως λόγω του κόστους συμμετοχής το οποίο φτάνει τα 5.000 ευρώ

Στις 25-28 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, η EMITT 2018. Το 2017 δήμοι και φορείς της Καβάλας συμμετείχαν σε κοινό περίπτερο, το οποίο, μάλιστα, ήταν από τα πιο… δημοφιλή της έκθεσης (διαβάστε σχετικά εδώ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανταποδοτικότητα της συμμετοχής της Καβάλας στην εν λόγω Έκθεση.

Φέτος, όμως, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δε θα συμμετάσχει στην έκθεση, ενώ παίζεται και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου. Από την Καβάλα εκδήλωσε ενδιαφέρον ο δήμος Θάσου, ο οποίος θα «τσεκάρει» τη συμμετοχή του την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, καθώς η κάθε συμμετοχή στη συγκεκριμένη Έκθεση γίνεται με το… αζημίωτο, μιας και τα έξοδα ανέρχονται για κάθε φορέα στα 5.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας τονίζει ότι το Επιμελητήριο είναι πρόθυμο να συνδράμει τόσο στη συμμετοχή του δήμου Θάσου όσο και σε όποιον αυτοδιοικητικό φορέα επιθυμεί να παραστεί στην ‘Εκθεση, όχι, όμως, και να καλύψει το σύνολο των εξόδων.

Συνεπώς, αν ο δήμος Θάσου -όντας η τουριστικότερη περιοχή του Νομού Καβάλας- αποφασίσει να δηλώσει «παρών» στην Έκθεση, θα παρευρεθεί και το Επιμελητήριο, ειδάλλως η Καβάλα δε θα εκπροσωπηθεί από κανέναν φορέα.

Πάντως, το Επιμελητήριο σκοπεύει ούτως ή άλλως να πραγματοποιήσει μια δράση στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την τουριστική προώθηση της Καβάλας μέσω συναντήσεων με Τουρκικά ΜΜΕ και με τουριστικούς πράκτορες, όμως αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενο ΔΣ.