Διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο των βιολογικών και της ΔΕΥΑΚ ζητάει ο Μάκης Παπαδόπουλος

Ερωτήματα για το αν λειτουργούν σωστά οι βιολογικοί σε Καβάλα και Δάτο θέτει ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας και «επιστρατεύει» τους πίνακες αξιολόγησης της λειτουργίας των βιολογικών σταθμών για τα έτη 2011-2017

Με τους πίνακες αξιολόγηση της λειτουργίας των βιολογικών σταθμών της Καβάλας και του Δάτου από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος απαντάει ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος στις διοικήσεις του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, σχετικά με το αν λειτουργούν σωστά ή όχι οι βιολογικοί του Νομού.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι οι δύο συγκεκριμένοι σταθμοί βρίσκονται «στο κόκκινο» για το 2016 και το 2017 και ζητάει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με τη συμμετοχή ειδικών εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, «για να διερευνήσει σε βάθος τι συμβαίνει με τους βιολογικούς σταθμούς της Καβάλας και του Δάτου, αλλά και γενικότερα τι συμβαίνει με τη ΔΕΥΑΚ».

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας.

Από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, διαμαρτυρίες και καταγγελίες πολιτών, πληροφορηθήκαμε ότι ξεβράστηκαν λύματα στη θάλασσα από τον βιολογικό σταθμό της ΔΕΥΑΚ στην Άσπρη Άμμο και σε αρδευτικά κανάλια από τον βιολογικό σταθμό στο Δάτο.

Εδώ και έναν χρόνο καταθέτουμε στη διοίκηση του Δήμου την ανησυχία μας για τη λειτουργία των βιολογικών σταθμών του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή απαντούσε πάντα ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, στείλαμε και επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και στη Δήμαρχο Καβάλας καταθέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα. Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης μάς είχε απαντήσει ότι κάποιοι μας πληροφορούν λάθος και ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Η Δήμαρχος Καβάλας και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προσπαθούν συνεχώς να παραπλανήσουν τους δημότες και «παίζουν» με τη δημόσια υγεία.

Καταθέτουμε στη δημοσιότητα την αξιολόγηση των βιολογικών σταθμών της Καβάλας και του Δάτου από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία διαψεύδει τα όσα έλεγαν μέχρι τώρα τόσο η Δήμαρχος Καβάλας, όσο και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, οι δύο συγκεκριμένοι σταθμοί βρίσκονται «στο κόκκινο» για το 2016 και το 2017. Εδώ και 2 χρόνια δηλαδή οι σταθμοί δεν λειτουργούν σωστά, δημιουργώντας σοβαρούς και άμεσους κινδύνους ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών!

Επειδή λοιπόν η διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία, ζητούμε τη σύσταση ειδικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου (με βάση το άρθρο 70 του Ν. 3852/2010) με διαπαραταξιακή σύνθεση και τη συμμετοχή ειδικών εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, για να διερευνήσει σε βάθος τι συμβαίνει με τους βιολογικούς σταθμούς της Καβάλας και του Δάτου, αλλά και γενικότερα τι συμβαίνει με τη ΔΕΥΑΚ.

Πίνακες ελέγχου λειτουργίας βιολογικών Δάτου και Καβάλας για τα έτη 2011-2017