Συνεδρίαση ΔΣ ΔΕΥΑΚ: Αποσύρθηκε ξανά το θέμα των πειθαρχικών κυρώσεων κατά του προέδρου των εργαζομένων

Η γνωμοδότηση του δικηγόρου που είχε «παραγγείλει» (και πήρε) η Διοίκηση «απουσίαζε» από τον φάκελο

Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην επιβολή ή μη πειθαρχικών κυρώσεων κατά του προέδρου των Εργαζομένων Κώστα Χανδρουλίδη. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε «φέρει» για πρώτη φορά η Διοίκηση της Επιχείρησης στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της 12ης Ιανουαρίου 2018, εν μέσω εντάσεων αλλά και αντιδράσεων, για να το αποσύρει εν αναμονή γνωμοδότησης δικηγόρου για το εάν οι πράξεις στις οποίες προέβη ο κ. Χανδρουλίδης είναι «κολάσιμες» ή όχι (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Είκοσι μέρες μετά, η Διοίκηση επανέφερε το θέμα ζητώντας την επιβολή κυρώσεων στον εργαζόμενο για την κίνησή του να παραδώσει έγγραφα της Επιχείρησης στην Εισαγγελία Καβάλας, ωστόσο η γνωμοδότηση του δικηγόρου (η οποία έγινε) δεν περιλαμβάνονταν στα σχετικά του φακέλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε νέες αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος επικαλέστηκε τη νομική άποψη του μέχρι πρότινος μέλους του ΔΣ της Επιχείρησης και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Γραμμένου για να μην προσκομίσει στα μέλη του ΔΣ τη γνωμοδότηση. Το μέλος (και πρώην πρόεδρος επί διοίκησης Σιμιτσή) ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα έως ότου «εμφανιστεί» η γνωμοδότηση, απειλώντας με αποχώρηση σε διαφορετική περίπτωση.

Τελικώς, υπό τον «φόβο» να τιναχτεί στον αέρα όλη η συνεδρίαση -αφού δεν θα υπήρχε απαρτία- η Διοίκηση συναίνεσε στην εκ νέου απόσυρση του θέματος το οποίο, εκτός απροόπτου, πρόκειται να συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ.