Ανοιχτή Πόλη και σε… συνεργασίες με άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας «εάν και εφόσον»

Ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης απαντά στα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής από τον Κωστή Σιμιτσή, αλλά και στο αν η παράταξη συνεργαστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές με άλλες δημοτικές ομάδες

Αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) και ήδη τα στελέχη της βρίσκονται στον προθάλαμο των διαδικασιών διαδοχής του τέως δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει επιλεγεί το πρόσωπο που θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέσα στην ομάδα των υποψηφίων διαδόχων βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και βασικό στέλεχος της παράταξης Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Μουριάδης μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα, αλλά υπήρχε πάντα η παράμετρος για το τι θα κάνει ο τέως δήμαρχος, σχολιάζοντας, παράλληλα, ότι είναι απώλεια το γεγονός ότι ο Κωστής Σιμιτσής δε θα ασχοληθεί με τα κοινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Είμαστε μια δημοκρατική παράταξη και όταν εμφανιστούν και άλλες υποψηφιότητες θα τεθεί το θέμα της επιλογής, ώστε να εκλεγεί αυτός που θα έχει την μεγαλύτερη προτίμηση. Σκοπός μας δεν είναι οι εκλογές, αλλά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτήν την πόλη, ό,τι δηλαδή κάνουμε και τώρα ως αντιπολίτευση», αναφέρει ο κ. Μουριάδης.

Τα σενάρια της σύμπραξης με άλλες παρατάξεις και το «δαχτυλίδι» της διαδοχής

Υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα για τον Θόδωρο Μουριάδη, για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών είναι οι φήμες που τον θέλουν να παίρνει από τον κ. Σιμιτσή το «δαχτυλίδι» της διαδοχής, με τον τέως δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι «το μόνο δαχτυλίδι που έχω δώσει είναι αυτό που πήρε η γυναίκα μου», ενώ ο ίδιος ο κ. Μουριάδης απαντά πως είναι τουλάχιστον άδικη αυτή η φήμη, «απλά το αντικείμενο είναι τέτοιο που εκ των πραγμάτων βρεθήκαμε και οι δύο πιο κοντά».

Όσον αφορά το σενάριο που θέλει την Ανοιχτή Πόλη να συνεργάζεται με άλλες παρατάξεις, για να αυξηθούν περισσότερο οι πιθανότητες επικράτησης νίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο τέως αντιδήμαρχος είναι ξεκάθαρος: «Είναι πολύ νωρίς για να γίνει μια τέτοια συζήτηση, γιατί αυτό είναι μεν μια λύση, αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Δε θα κάνουμε συμφωνίες με τον οποιονδήποτε, μόνο και μόνο για να πάρουμε τον δήμο. Θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες βάσει του νέου εκλογικού  νόμου που θέλει την απλή αναλογική. Εγώ είμαι ανοιχτός σ’ αυτό γιατί πιστεύω στις συνεργασίες. Και μάλιστα ήταν κάτι που το έλεγα πάντα, πως αν υπήρχαν συνεργασίες στον δήμο, ορισμένα πράγματα θα τα κάναμε διαφορετικά και φυσικά αν υπήρχε κυρίως διάλογος», σχολιάζει ο κ. Μουριάδης.

Για το αν υπάρχει έδαφος για διάλογο με άλλες παρατάξεις, ο κ. Μουριάδης είπε πως θα γίνει αυτό, αν ο καθένας ανοίξει τα χαρτιά του και το πρόγραμμά του. «Εδώ μιλάμε για το καλό της πόλης. Αν έχουμε μια παράταξη που δεν ταιριάζουν οι ιδέες της με τις δικές μας, τότε δεν γίνεται τίποτα. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Να ξέρουμε, δηλαδή, τι θέλει η κάθε παράταξη και κυρίως τη θέση την οποία παίρνει ο καθένας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιθανότητα συνεργασίας υπάρχει με κάθε παράταξη και παραδείγματα τα οποία δείχνουν θετικό κλίμα υπάρχουν πολλά», δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης.