Μάκης Παπαδόπουλος: Λύση εδώ και τώρα για το νερό του Ζυγού!

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ζητά να μπει ένα τέλος στην «κοροϊδία και την ανευθυνότητα» και κατηγορεί ευθέως τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τα νιτρικά

Στον απόηχο της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο χωριό Ζυγός της Καβάλας για την ποιότητα του πόσιμου νερού, η παράταξη του Τόπου της Ζωής μας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού!

«Πριν από 4 ημέρες επισημάναμε δημόσια ότι τα προβλήματα στη ΔΕΥΑΚ έχουν όνομα: “Δήμητρα Τσανάκα”. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς. Το Σάββατο διοργανώθηκε από τους κατοίκους στο Ζυγός λαϊκή συνέλευση για το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών στο πόσιμο νερό της περιοχής τους. Η Δήμαρχος Καβάλας ήταν απούσα. Απαράδεκτο!

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ δεν παρουσίασαν στους κατοίκους καμία συγκεκριμένη άμεση και εφικτή λύση και βρίσκονταν σε πλήρη σύγχυση και ασυνεννοησία. Και στο τέλος είχαν το θράσος να κατηγορήσουν τους κατοίκους ότι θα φταίνε εκείνοι αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι νέες γεωτρήσεις, γιατί ξοδεύουν… πολύ νερό! Απαράδεκτο!

4 χρόνια τώρα, η Δήμαρχος Καβάλας αδιαφορεί για το σοβαρότερο πρόβλημα ποιότητας και ασφάλειας του νερού και δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Δεν έχει λύση, γιατί δεν ασχολήθηκε για να βρει λύση.

4 χρόνια η Δήμητρα Τσανάκα κοροϊδεύει “στα μούτρα” τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ευθύνη απέναντι στην υγεία τους. Προφανώς, τους αντιμετωπίζει σαν δημότες Β’ κατηγορίας.

Ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τη Δημοτική Αρχή να φέρει σχέδιο ενεργειών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη λύση του προβλήματος.

Είναι βασική υποχρέωση του Δήμου να παρέχει ποιοτικό και ασφαλές νερό σε όλους τους πολίτες. 

Φτάνει πια η κοροϊδία και η ανευθυνότητα»!