«Φάκελος» TAP: Και το Δημόσιο υπέρ της Κοινοπραξίας στο θέμα της όδευσης;

Θετική η αποτίμηση των αγροτών από την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ-Επικαιροποιήθηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την αλλαγή όδευσης του αγωγού «προς πάσα χρήση»-Για «πολιτικό θέμα» έκανε λόγο ο κ. Βελάκης

Θετικά είδαν οι αγρότες της Καβάλας την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ η οποία έγινε την περασμένη βδομάδα και αφορούσε την προσφυγή τους για την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP από τα Τενάγη -καθ’ υπερβολή θεωρήθηκε μια πρώτη νίκη– δια των λεγομένων του δικηγόρου που τους εκπροσώπησε Χρυσόστομου Βελάκη.

Ο κ. Βελάκης, ο οποίος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018, ζήτησε την επικαιροποίηση του ψηφίσματος του Σώματος για την αλλαγή όδευσης, κάτι που όπως είπε, θα βοηθήσει «στη μάχη με το θηρίο και θα χρησιμοποιηθεί ως χρήσιμο “όπλο” μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας των αγροτών, ο οποίος έχει ακόμα πολύ δρόμο», ενώ ευχαρίστησε τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη των αγροτών στο θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού.

Ο δικηγόρος υποστήριξε, επίσης, ότι και το Δημόσιο τάχθηκε «υπέρ της Κοινοπραξίας και κατά του δήμου και των αγροτών». Παράλληλα, τόνισε ότι η υπόθεση δεν χρήζει μόνο νομικών επιχειρημάτων και ενεργειών, αλλά και πολιτικών, εξ ου και η στηλίτευση της απουσίας των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας από την ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Η υπόθεση δεν είναι μόνο νομική, αλλά και πολιτική. Είμαστε μόνοι ενάντια σε πολλούς. Όμως η μάχη δεν τελείωσε», δήλωσε ο κ. Βελάκης και ξεκαθάρισε ότι οι αγρότες δεν είναι κατά της όδευσης, όμως «η μια μορφή ανάπτυξης δεν πρέπει να πλήττει την άλλη».